I höstas när jag och Peter tog en sväng till Gotland så köpte jag en burk salmbärssylt. Senast jag gjorde saffranspannkaka så kunde jag inte hitta det recept som min mamma brukar använda
Har man inte har vägarna förbi Gotland går det alldeles utmärkt att laga den själv. Den Gotländska specialiteten "Saffranspannkaka" skall väl allra helst ätas på ett café i Visby mitt i sommaren
Det finns många olika varianter och recept på saffranspannkaka, men Fröknarna har en säker källa på Gotland och kan garantera att det här är ett av de bästa
På Gotland äts ju saffranspannkaka oavsett årstid. Saffranspannkaka med russin (utan vetemjöl, socker eller mjölk)Bananpannkakor är en stor favorit hos mig - snabba att tillaga, bra näringsmässigt och fantastiskt goda att äta
När vi besökte Gotland i somras och åt en gudomligt god Saffranspannkaka, bestämde vi oss att vi skulle försöka oss på att göra en egen variant till julen
Saffranspannkaka är gotlands landskapsdessert och där äts den flitigt. Råkar man ha en tub risgrynsgröt hemma i kylen kan man trolla fram denna desserten lätt som en plätt
bad i Blå lagunen, utflykt till Fårö med Engelska kyrkogården och Langhammars raukområde, crêpes i Hablingbo (som på grund av omständigheter istället blev crêpes i Fide), loppis i Tofta, bad i Djupvik med Stora och Lilla Karlsö i bakgrunden, traskande kring Visby ringmur, inmundigande av Saffranspannkaka med salmbärssylt och grädde (GOTT