Pistageglass med honung och mascarponeost. Saffranspannkaka med salmbärssylt. Saffranspannkaka med salmbärssylt är en gotländsk specialitet som väl knappast har undgått någon som besökt den vackra ön
Smaka av med honung, saffran och russin. Saffranspannkaka. 2 msk honung. Grädda längst ner i ugnen i 225 grader i ca 30 minuter Saffranspannkaka. 2 msk honung
3 msk honung. Koka risgrynsgröt enl. anvisningar, och låt svalna. Blanda gröten med övriga ingredienser, och häll smeten i en vid, smord och ugnssäker form
Tillsätt saffran, mandel, honung och nymalen kardemumma i gröten. Den Gotländska specialiteten "Saffranspannkaka" skall väl allra helst ätas på ett café i Visby mitt i sommaren
Tillsätt saffran, mandel, honung och nymalen kardemumma i gröten. När vi besökte Gotland i somras och åt en gudomligt god Saffranspannkaka, bestämde vi oss att vi skulle försöka oss på att göra en egen variant till julen
Jag började vispa ihop ägget och får syn på min honung med saffran, jag har gjort en liten flaska som jag bara haft i honung {agave sirap använder jag} och saffran i {skaka om} som man kan smaksätta olika saker med
Nu är det inte bullar jag ska skriva om idag utan pannkakor och till detta så har jag använt en honung som jag smaksatt med saffran, jag har gjort en liten flaska som står bredvid spisen som jag bara haft honung {agave sirap använder jag} i och saffran {skaka om} som man kan smaksätta olika saker med
Saffranspannkaka med quinoa. Till en del av våfflorna serverade jag matiga tillbehör (se tips nedan) och till resten serverade jag rabarber- och hallonsylt med chiafrön och ytterst lite honung som sötning
Ostkaka är ju löjligt gott redan från början, och med saffran i blir det här som ett mellanting av gotländsk saffranspannkaka och vanlig ostkaka, ja ni fattar ju själva att det är beroendeframkallande
Söta lite extra om du vill med honung eller lönnsirap. Servera med bär, granatäppelkärnor, eventuellt flytande honung eller lönnsirap och någon yoghurt
Saffranspannkaka med kokosgrädde. Vill du ha söta mandlar doppar du dem i lite honung och kryddar dem sen med kanel eller rivet apelsinskal och rostar dem i gjutjärnspannan