Saffranspannkakamedrussin (utan vetemjöl, socker eller mjölk)Bananpannkakor är en stor favorit hos mig - snabba att tillaga, bra näringsmässigt och fantastiskt goda att äta
Smaka av med honung, saffran och russin. Saffranspannkaka. 0,5 dl russin. Grädda längst ner i ugnen i 225 grader i ca 30 minuter Saffranspannkaka. 0,5 dl russin
Ca 1 dl russin. ½ g saffran 1 ½ dl grädde 1-2 pkt risgrynsgröt, färdig (1/2-1 kg) 2-3 ägg 2 msk strösocker (jag uteslöt det) ½-1 dl sötmandel, om så önskas Ca 1 dl russin Smör till formen
Blanda gröten med övriga ingredienser, och häll smeten i en vid, smord och ugnssäker form. Servera puddingen ljum med vispad grädde och salmbärssylt (blåhallon), hallonsylt eller drottningsylt
Jag själv har aldrig varit förtjust i saffransbullar pga russin, visst det går att plocka bort dom men det är något speciellt med just dom bullarna som jag inte gillar
Och så här i juletider är det så klart extra gott att sätta lite smak med saffran. ½ dl russin. Mixa ihop samtliga ingredienser utom russinen till en jämn smet
Jag har aldrig varit så förtjust i saffransbullar pga russin, visst det går att plocka bort dom men det är något speciellt med just dom bullarna som jag inte gillar
bad i Blå lagunen, utflykt till Fårö med Engelska kyrkogården och Langhammars raukområde, crêpes i Hablingbo (som på grund av omständigheter istället blev crêpes i Fide), loppis i Tofta, bad i Djupvik med Stora och Lilla Karlsö i bakgrunden, traskande kring Visby ringmur, inmundigande av Saffranspannkakamed salmbärssylt och grädde (GOTT