Letade reda på ett annat på nätet den gången och det blev jättegott det med förstås. I höstas när jag och Peter tog en sväng till Gotland så köpte jag en burk salmbärssylt
Salmbärssylt verkar vara svårt att få tag på här i Stockholm så vi körde med jordgubbssyllt. Vi brukar ju fira jul med en gotlänning, men inte i år, men en sån god rätt blev ju snabbt en tradition på julbordet
Koka riset, vattnet och mjölken till en gröt. Tillsätt honung, saffran, mandel, ägg och russin. Grädda i smord långpanna i 200 grader tills pannkakan fått en gyllenbrun yta
Servera medsalmbärssylt och vispad växtgrädde. Passade på att omvandla våran julgröt till Gotlands favoritpannkaka, saffranspannkaka, enligt ett av hennes recept
bad i Blå lagunen, utflykt till Fårö med Engelska kyrkogården och Langhammars raukområde, crêpes i Hablingbo (som på grund av omständigheter istället blev crêpes i Fide), loppis i Tofta, bad i Djupvik med Stora och Lilla Karlsö i bakgrunden, traskande kring Visby ringmur, inmundigande av Saffranspannkakamedsalmbärssylt och grädde (GOTT