Lägg i rabarber, vaniljstångochsaften från citronen i en stor kastrull. I går kom jag äntligen till skott med min rabarbermarmeladoch den blev himelskt god
Koka upp jordgubbar, vatten, citronsaftochvanilj tills de blivit lite mos. Om du vill kan du fukta chokladbottnarna mellan lagrena med lite saft, jag använde rabarber- ochjordgubbssaft
Blanda dem med sockret ochcitronsaften i en gryta och låt stå en timme så att rabarern saftar sig. Snitta vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna med en vass kniv
Lägg tillbaka rabarbern i den reducerade saften. mojito medrabarberoch jordgubbar, pavlova medrabarberochvaniljochrabarberpajmed ingefära, mandel och apelsin
Vi hittade ett recept signerat Leila som vi fibblade en smula med, fru M kom på den geniala (om hon får säga det själv) idén att slänga ner en vaniljstångmedrabarberna i saftkoket, vi minskade på sockermängden och så tog vi inte så allvarligt på det där med att inte röra i grytan under tiden det hela kokade