Saft på plommon recept

Piffig plommon marmelad

Piffig plommon marmelad

Lägg frukten i en stor hög gryta och tillsätt citronsaften, kanelstången och pepperoncinon + hälften av sockret
Bakade plommon med vaniljglass och honungsrostat kamutvete

Bakade plommon med vaniljglass och honungsrostat kamutvete

Pressa över citronsaften. Egentligen gillar jag frukter som plommon och persikor precis som de är men den här tiden året smakar de inte specielllt mycket och då passar det fint att ugsnbaka dem för att locka fram smakerna
Kryddig vegetarisk gryta med champinjoner, haricots verts och plommon

Kryddig vegetarisk gryta med champinjoner, haricots verts och plommon

Ta ur lagerbladet och ha i citronsaften. Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon och haricots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)

Att göra saft

Mamma använde de sista, träiga, rabarberna sensommaren för att koka mängder av saft som sedan frös in för att drickas när nästa sommar kom
Clafoutis med plommon

Clafoutis med plommon

Eftersom plommonen frigör mer vätska under gräddningen låter jag också de halverade frukterna dra en stund i lite florsocker, som hjälper till att suga upp saften
Grönsallad med svartrot och plommon

Grönsallad med svartrot och plommon

Lägg i vattnet, sätt spisen och koka upp. Skär plommonet i halvmånar. Ta fram stekpanna, smält smör och stek svartrötterna medelvärme så att de får färg

Ett sött slut på fruktsäsongen

Blanda vin och saft i en bunke. Clafoutis passar fint att göra med vilken kärnfrukt som helst – plommon, nektariner, persikor, körsbär, alla blir supergoda
Lättsockrad plommonsaft

Lättsockrad plommonsaft

Jag provade häromdagen att koka lättsockrad saft våra egna plommon från trädgården och oj va gott det blev
Plommonchutney

Plommonchutney

Lägg plommonen i botten kastrullen, lägg i alla andra ingredienser ovan . Lägg ett lock och låt det koka upp
LCHF Marmelad

LCHF Marmelad

Koka upp fruktkött och saft i kastrull låt sjuda i fem minuter. Det är alltid lite olika beroende vilka bär eller frukt
Plommonsylt

Plommonsylt

Det blev knappt några plommon vårt plommonträd vid stugan i år. Tillsätt atamon och fyll sylten atamonsköjda burkar och lock
Plommonchutney

Plommonchutney

Häll burk sedan klart (konsistensen blir som marmelad ungifär när den kallnat). Plommonen väges och tvättas samt räknas och kokas sedan med skal och kärna i 30 min under lock med vattnet. 1 1/2 kg plommon. Saft av 2 st pressade citroner. 1/2 dl gula senapsfrön (eller 2 påsar )
Plommonmarmelad # 2

Plommonmarmelad # 2

allmän begäran kommer här receptet plommonmarmeladen som M kokat kväll efter kväll (nu har vi källaren full med burkar)