Här ska ni få världens enklaste recept på en av mina favoritsoppor. När jag och mamma var i Köpenhamn förra veckan, åt vi lunch på ett ställe med världens fräschaste salladsbuffé
I går var en lång dag, en härligt lång dag tillsammans med ett härligt gäng tjejer. Det var nämligen dags för möhippa för Jennie Ivarsson, som ska gifta sig med Martin Kvist den 9 juni i Falkenberg
Fjällröding - en delikatess som måste testas i fjällen. Vi har ju nyligen varit på skidsemester som nämnts i ett tidigare inlägg och planerade i samband med det för en veckas vistelse med endast en mycket liten butik i närheten, med andra ord fick vi handla här hemma och ta med oss all mat i kassar och en kylväska
Betyg. 10 av 12 ser nöjda ut. Smith och Scout som det tidigare hette är väldigt lika. Samma mängd bokstäver i namnet, båda börjar på s, samma inredning och samma kock
Lime, underbara lime – varför köper jag det inte oftare. Jag skulle kunna äta det som godis. Igår kväll hade jag sällskap av min svägerska som går första året på gymnasiet
Innan jag kom till Finland hade jag lite funderingar över vad man äter för mat här. Efter fyra dagar har jag nu märkt att det mesta är likt det vi äter i Sverige med vissa detaljer som skiljer oss åt
Betyg. 2 av 12 sommarerbjudande. Restaurang Persilja har satsat på salladsbuffé och tre olika rätter. Till rätten kan du sedan välja kokt eller stekt potatis eller ris
Det finns en nackdel med helgen och det är att den går alldeles för fort. När man har så trevliga helger som jag oftast har gör det dock inte så mycket för de värmer en inifrån en bra bit in på nästkommande vecka
Skiva blomkålen i tunna skivor och förväll. Blanda blomkålen med gullök och den rostade palsternakan. Blanda om och häll över olja, vinägern och salta och peppra