(du kan bara använda den bredaste delen)Salladslök är både mild, vacker och går att använda på många olika vis som en smaksättare när man inte vill ha den "gula" lökens beskhet eller syrlighet
Det är faktiskt allt som behövs, förutom god pasta (ännu en gång vill jag rekommendera De Cecco, det är nämligen, tro det eller ej, stor skillnad på pasta och pasta), broccoli och salladslök
Lördagens middag med vännerna P och K inleddes med Crème Ninon. Till varmrätt serverade vi röding, som inte bara är en av våra favoritfiskar, utan också en fisk som passar lika bra till vardags som i lite mer festliga sammanhang
Toppa med fint strimlad salladslök och rostade sesamfrön. 2 fint strimlade salladslökar. I min jakt på vegetariska recept fångade detta recept min uppmärksamhet
2½ dl majsmjöl2½ dl ljust bovetemjöl1 msk mald psyllium eller husk1 msk bakpulver1 tsk salt1 tsk oregano1 tsk timjanca 80 g späd salladslökca 80 g spenat - färsk eller fryst100 g getost eller fårostca 75 g lufttorkad skinka ca 60 g soltorkade körsbärstomater3 ägg1 dl yoghurt 1 dl vattenca 3/4 dl av den smakrika oljan från de soltorkade tomaternaBörja med att skiva salladslöken, och fräsa den lätt med spenaten i lite olivolja
Skär 250 g färsk sparris och 100 g salladslök i bitar. 100 g salladslök. Vardagsmat helt i min smak. Nyttig lättsmält fisk, snabblagad efter en lång dag på jobbet och smaksatt med favoritkryddan dragon
Grovhacka vitkålen och skiva salladslöken. 1 salladslök. 1 salladslök. Som ni vet, delar jag ytterst sällan med mig av recept som innehåller kött här på bloggen
Gyoza på fläskfärs med salladslök, ingefära och sesamolja (4 generösa eller 6 mindre portioner). 2 stjälkar salladslök, finhackade. 2 stjälkar salladslök, finhackade
Strimla salladslök och salami. 4 st salladslökar. 4 st salladslökar. Ville testa att göra lite matmuffins som är lätta att ta med som mellanmål när man har bråttom iväg
cirka 200 g salladslök (eller purjolök. Dela rödingfiléerna om de är stora. Torka dem med hushållspapper eller kökshandduk och gnid in dem med rapsolja
Gräddig kantarellsmak i kombination med färska champinjoner, krispig salladslök, litet sting av chili, och det som alltid lyfter en vanlig vardagslunch