Kärna ur tomaterna, hacka i mindre bitar. Hacka rödlök eller salladslök. Blanda tomat och lökhack. Salta, peppra, rör i sockret och pressa över limesaft
Under tiden gör salsan. Toppa med lök, Salsa Roja och gräddfil. Sätt ugnen på 250°. Stek färsen i olivolja tillsammans med chili, vitlök, tomatpuré, spiskummin och chili
Hursomhelst, hade jag haft mer tid på mig hade jag gjort mycket mer från grunden än igår men Daniel golfade hela dagen och jag jobbade hela dagen så det fick bli köpesalsa, köpeguacamole, köpeostsås och köperefried beans
Tillsätt salsa och Philadelphiaost och låt puttra i hop en stund. Mexikansk kycklingpaj utan skal. Nästa gång tar jag Hot chunky salsa istället för medium
En klick Salsa Verde är också god att vända ner i nykokt färskpotatis. I många Salsa Verde-recept ingår några en näve färsk grön mynta, i andra recept några blad färsk basilika
Variera gärna receptet, spiskummin och koriander ger en mexikansk smak, men man kan skippa spiskumminen och ta basilika istället för koriander så smakar det genast mer Italienskt