Salt kola möter ett krispigt havreskal och toppas sedan med bär efter smak. ½ tsk flingsalt. Strö flingsalt över pajen och sätt sedan in i kylen att stelna
Tillsätt saltet. Bakade Brunkans långa till kalast idag, skall erkänna att brödet inte alls blev vad jag förväntade mig, ingen hård skorpa, inget syrligt bröd utan det var mjuk och söt och påminner starkt om sötlimpa, ja skogaholmslimpan ni vet, som man alltid fick som barn, är uppvuxen på sötlimpa, gott var det, vilket mina gäster också tyckte, men jag föredrar syrliga bröd med hård skorpa
Brödet Brunkans långa från boken Bröd från Brunkebergs bageri är väldigt omtyckt i min familj. BRUNKANS LÅNGA MED MINDRE SOCKER2 st600 g vatten1125 g vetemjöl375 g grahamssurdeg (eller min variant enligt receptet ovan)20 g jäst75 g mörkt muscovadosocker35 g honung30 g havssaltGör så här. Blanda alla ingredienser utom saltet och knåda degen i maskin 10 minuter eller för hand dubbelt så länge. Tillsätt saltet och arbeta degen ytterligare 5 minuter
BRUNKANS LÅNGA2 st600 g vatten1125 g vetemjöl375 g grahamssurdeg (eller min variant enligt receptet ovan)20 g jäst150 g mörkt muscovadosocker35 g honung30 g havssaltGör så här. Blanda alla ingredienser utom saltet och knåda degen i maskin 10 minuter eller för hand dubbelt så länge. Tillsätt saltet och arbeta degen ytterligare 5 minuter
Äntligen har jag fått till mjuka, sega, saltade kringlor precis som jag alltid åt när jag var barn. Ibland köpte mamma hårda saltade kringlor men för det mesta var de mjuka, saltade, antingen med bara salt eller med sesam, solros eller valmofrö på
Kör fördegen samt alla andra ingredienser utom saltet, i en degblandare i cirka 10-15 minuter. Tillsätt saltet och kör degen ytterliggare 5 minuter. 20 g salt
Det senaste tillskottet i kryddarsenalen är svart flingsalt. Det är naturligtvis helt onödigt - det smakar bara salt, och jag har redan vanligt flingsalt, citronflingsalt, dillflingsalt och Karl-Johansflingsalt - men är man kryddnördig så är man
salt . Blanda allt, smaka av med salt och peppar. Foto. Karin / bevemyrs blogg. . Att laga mat utan någon större tillgång på matlagningsateraljer - ett stormkök och en grill kort och gott - behöver nödvändigtvis inte betyda en miserabel kosthållning
Saltnörd eller inte, Rivsalt imponerar på alla. Ett riktigt gott salt lyfter smakerna på en måltid och presenteras saltet på det här sättet så blir det en garanterad snackis varje gång
♥1 krm salt. 1 krm salt. Klockan 03. 00 i morse när solen lyste in genom våra persienner så vaknade min lilla ögonsten upp pigg som en lärka och tyckte att det var dags att kliva upp
Rulla till bullar runda och samtidigt avlånga. 1/4 tsk salt. Bullar. Värm mjölken till 37 ° C. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den i mjölken tills den är upplöst