salt och peppar. Fisk är något som vi stoppar i oss en hel del här i detta köket, både till vardags och till fest, det är ingen kökshemlighet vid detta laget
Det är en saltvattensfisk men den klarar även av att leva i bräckt vatten. salt. Så min utmaning igår var att tillaga en fisk jag aldrig tidigare bjudit hem i mitt kök och som inte är rödlistad
Skär en liten bit ur tjockaste delen på filén och smaka om den är lagomsalt. I en del recept kan man läsa att man bara ska använda en urvattnad saltsill som den är och blanda med till exempel en senapssås, men då blir det en väldigt smaklös sillanrättning
Salt och peppar. Tillfisken serverade jag ett krämigt broccolimos. Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök
Salta och peppra fiskbitarna. salt och svartpeppar. Fryst torsk är kanske inte den roligaste råvaran, men om man lagar den på det enkla sätt som vi gjorde igår så blir den toppengod - smakar "som restaurang"
Salt, vitpeppar. De där brickorna med färdiglagade portioner har jag nostalgiska minnen till, men i övrigt kan jag inte påstå att de är några personliga favoriter
När du rimmar något så ska du inte salta vid fortsatt tillagning, så tänk därför på att om du inte rimmar fisken här så måste du dra några varv med saltkvarnen i paketet också
salt. Men med tanke på utgångsläget för Sverige och deras dalande form kanske det ändå inte är mycket att se när man möter kanske Världens bästa lag för tillfället
Lägg fisken på en ugnsplåt, salta och peppra den en aning. salt & peppar. ) Jag måste be om ursäkt till er som inte är lika frälsta i grillning som jag är, Det blir ju inte så mycket traditionell matlagning från min sida såhär års men ni får helt enkelt hålla ut eller så hoppas jag att ni följer mig även på och blir smittade av min grillentuseasm
Krydda med salt och timjan. Lägg en klick smör överst och "nyp" ihop ordentilgt till ett paket/påse. Fisk passar toppen då det är lätt att det fastnar i grillen