Salt pickles lag recept

Picklad rödlök med chili!

Picklad rödlök med chili!

Skiva chilin tunt och lägg detta samt salt och peppar i den nykokade lagen. En nypa salt. Häll över den varma lagen och förslut
picklade morötter

picklade morötter

en msk salt. Koka upp lagen. skala och skiva morötterna, förväll dom snabbt i lättsaltat vatten. Fyll väl rengjorda glasburkar med morötterna och häll sedan på lagen
Picklade grönsaker

Picklade grönsaker

kryddor och salt. Lag. Häll på den varma lagen. Lag. 4 msk salt. 4 lagerblad. 4 msk salt. 4 lagerblad 12 st vitpepparkorn
Picklad rödlök

Picklad rödlök

Koka upp vatten och rör i socker, salt och ättika. Har du bråttom slår du det varma vattnet över rödlöken, annars låter du lagen svalna innan
Picklad rödlök

Picklad rödlök

Lägg löken i en burk och häll över lagen så den täcker. Skiva dem och koka upp en lag på 1 dl 12% ättikssprit, 3,5 dl vatten och 1 1/2 dl socker (öka till 2dl om du vill ha sötare) och 2 krm salt. 2 krm salt
Picklad rödlök

Picklad rödlök

Koka upp vinäger, farin, salt och kanelstång. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras
Jag picklar

Jag picklar

Lagt in squash tillsammans med chili och lök, gjort saltgurka med dill och senapsfrö och så jättestora burkar med pickles där alla möjliga grönsaker får vara med
Picklad fänkål

Picklad fänkål

½ tsk salt. Koka upp ingredienserna till lagen och häll den het över fänkålen. ½ tsk salt. Jag utgår alltid från en 1-2-3-lag
Picklad rödlök

Picklad rödlök

Tillsätt salt och peppar. Lägg ner i lagen. 1 tsk salt. 1 tsk salt. Veckorna går så himla fort, jag hinner inte med
Picklad rödlök

Picklad rödlök

Lägg löken i en glasburk och häll över lagen. 1Ättikslag. 11 tsk salt. 11 msk senapsfrönMät upp socker, ättika, salt och senapsfrön i en kastrull och koka upp samt rör så att sockret löser sig
Picklade betor

Picklade betor

Några av de polka- och gulbetor jag skördat under hösten har jag lagt in, eller "picklat" som är det ord man använder just nu
Picklad rödlök

Picklad rödlök

Blanda ättika, socker, vatten och salt i en kastrull och koka upp. Slå den varma lagen över den skivade löken och låt stå kallt i minst ett dygn innan servering
Picklade grönsaker

Picklade grönsaker

Koka upp ättiksprit, socker, vatten, salt, lagerblad, kryddpeppar och senapsfrön, och låt lagen kallna
Picklad rödkål

Picklad rödkål

Salt. Picklade grönsaker är ett perfekt sätt att bevara och tillaga grönsaker när de är billiga och när det är säsong, för att sedan kunna njuta av dessa senare under hösten eller under vintern
Picklade rotsaker och äpplen

Picklade rotsaker och äpplen

Koka upp ättika, socker, vatten, salt, kryddpeppar, senapsfrö och lagerblad. Varva rotsaker, lök och äpple i en glasburk och häll över lagen
Picklad rödlök

Picklad rödlök

Blanda ättika, socker, vatten och salt i en kastrull och koka upp. Slå den varma lagen över den skivade löken och låt stå kallt i minst ett dygn innan servering