½ tsk salt. Stekt sill/strömming. Ättiksströmming. Skölj strömmingen i kallt vatten, klipp bort ryggfenan. Lägg ihop strömmingen två och två som flundror
Smaksätt med salt och peppar. Förstår inte varför vi inte äter mer strömming. Ingredienserströmmingfileér3 ägg4 dl mjölk1 dl senapsalt och pepparrågmjölströbrödBlanda ihop ägg, mjölk och senap i en skål
Till och med Kära Hustrun som inte är så förtjust i strömming smaskade glatt. Vispa ihop ett ägg, 1 dl vispgrädde, 1 tsk salt och nymald vitpeppar. Vänd ner cirka 500 g sill-/strömmingsfiléer och låt marinera minst en timme. 1 tsk salt och
Salta och peppra de andra. Lägg strömmingen med köttsidan upp. salt och peppar. 400 g strömmingsfilé. Bred senap och strö på dill på hälften av filéerna
Vispa ihop grädde, senap och äggulor lätt och krydda rejält med svartpeppar och lagom med salt. Lägg strömmingsfileérna i blandningen och låt dem ligga kallt i minst ett par timmar
4 600 g strömmingsfiléer 2 dl grovt rågmjöl (eller ströbröd) 1 1/2 tsk salt 1 krm nymalen vitpeppar 50 g smör Citruspuré ca 1 kg potatis (mjölig sort, gärna mandelpotatis) 1 1/2 dl grädde 2 dl mjölk 1 dl färskpressad citronjuice salt och peppar Purjofräs 1 purjolök 1 tsk socker smör till stekning 1 krm salt 1 krm vitpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Salt. Strömming är en älskad lite fisk av många. Krydda eventuellt med salt (kaprisen tillför sälta). Jag har haft lite svårt för den men det beror mest på benen, även om man köper rensad strömming finns det lite ben kvar
Men får jag välja så föredrar jagvanlig stekt strömming. Första gången jag lagar salt sill. Blanda ner löken och smaka av med muskotnöt, salt och peppar