Det är faktiskt inte så himla svårt att göra egna inlagda gurkor men det tar lite tid. Har du sett att det just nu nästan kryllar av ”Västeråsgurka” i affärerna
tomat, oliver, krutonger, gurka, mozzarella, pasta, ägg, bacon, osttärningar, avokado och dressing. Krutongerna gör du lätt själv, skär rostbröd i små kvadrater, lägg i en oljad form, salta, in i ugn, 120 grader i ca 10-15 min
Blanda de pressade vitlöksklyftorna i yoghurten och salta och peppra. Lägg på kött, tomater, gurka, lök och sist 2-3 matskedar yoghurt. 10 cm skivad slanggurka
Salta och peppra. En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Salta och vitpeppra. Serveras med grönsakerna som kokar med köttet, gelé, inlagd gurka och kokt mjölig potatis (som ska suga upp den helt sanslöst goda såsen)
Salta och peppra. Eftersom jag varit på resande fot tills häromdagen och åker till Mamma över helgen, så bjuder jag idag på några av mina egna favoriter på Påskbordet
Salta och peppra och lägg över det i en traktörpanna (stekpanna med lite högre kanter och lock). Servera med hemmagjort potatismos och en sallad med tomater och gurka
Jag vill fylla upp min skål med umamistinn tonfisk, salta feta röror, pigga söta smaker, syra, koriander, chili, sälta, ostronsås, olika färger och annat gott