Salta in sikrom recept

Tips på förrätter till nyårs

Tips på förrätter till nyårs

Salta och peppra. Där finns både en "nyårsflik" och en "förrätterflik". Häll upp moussen i glas och dekorera med dillolja, sikrom och räkor
Lax i hummersås

Lax i hummersås

Lägg laxen i ugnsform, salta och peppra. Fick ett recept av min arbetskompis Gittan. sikrom. Till servering
Nyårssnittar

Nyårssnittar

Salta och peppra. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhackachilin. Bjud som drinktilltugg. Blir något över så ta fram det till vickningen
Tips på tilltugg till nyårs

Tips på tilltugg till nyårs

Saltaminipizzor med ansjovis och parmesan. Här kommer lite inspiration till vad man kan bjuda på när gästerna kommer på nyårsafton
Nyårsmeny-3 förslag

Nyårsmeny-3 förslag

Saltaminipizzor med ansjovis och parmesan. Förstek filén salta och peppra,låt svalna. Här kommer förslag på tre olika menyer till nyårsafton, med tilltugg till välkomstdrink, förrätt, varmrätt och efterrätt
Julmatsrester- några tips

Julmatsrester- några tips

Salta och peppra. Västerbottenspaj med julskinka. Salta och peppra. Fyllning. julskinka. Skär skinkan i strimlor
KRÄFTSKIVA MED GODA TILLBEHÖR

KRÄFTSKIVA MED GODA TILLBEHÖR

Lägg skivad potatis i botten av uppläggningsfat, salta lätt. Salta och peppra lätt. Man kanske kan tro att man i Glommen äter kräftor varje helg, men så är det i alla fall inte för oss
Tips på varmrätter till nyårs

Tips på varmrätter till nyårs

Salta & peppra efter vändning. Stek köttet hastigt på varje sida, salta och peppra. Här finns både kött, fisk och skaldjur att välja bland
Tips på förrätter till nyårs

Tips på förrätter till nyårs

Salta med flingsalt. Lägg köttet på en tallrik och salta och peppra. smör, till stekning. Laxcarpaccio med sikrom och pepparrot
Parmesanflarn med citroncreme och löjrom

Parmesanflarn med citroncreme och löjrom

Salta och peppra. Tyvärr har vi en massa snö kvar, men jag hoppas den tinar bort fort. Idag bjuder jag på en smarrig, liten förrätt från senaste Elle Mat & Vin
Parmesanflarn med citroncreme, löjrom och sparris

Parmesanflarn med citroncreme, löjrom och sparris

Salta och peppra. Kolla så den inte bränns. Parmesanflarn med citroncreme, löjrom och sparris8-10 pers250 g grovriven parmesan1 burk löjrom (jag tog sikrom)sparrisCitroncreme. 2 dl creme fraciheriven skal av 1 citronsalt och nymalen svartpepparStek sparrisen i smör, salta och peppra. In i ugnen i ca 5-8 minuter
Påsktips del 2 – Lax

Påsktips del 2 – Lax

Här har jag istället använt sötma från rivet äpple som harmonierar fint med den salta smaken. Traditionellt gravad lax innehåller ju en hel del socker
Pauls sillskola

Pauls sillskola

Saltaströmmingsflundrorna på båda sidorna och lägg citrontimjan i mitten. Sikromströmming. Gravad strömming
Tips på nyårssnittar

Tips på nyårssnittar

Saltaminipizzor med ansjovis och parmesan. Nu dammar jag av några gamla recept och påminner er om dessa godingar
Middag med Kalventrecot Barlgoule

Middag med Kalventrecot Barlgoule

Salta och peppra. När gästerna kom förra torsdagen inledde vi med små likörglas med två sorters kylda soppor i snygga lager, underst en illgrön avokadosoppa överst en blomkålssoppa, toppad med en kula sikrom