Salta och peppra. Matmuffins är perfekta att ha i frysen, och dessa med sötpotatis (typ den bästa grönsaken ever enligt Jamie Oliver), vårlök, chili och fetaost är helt galet goda
ca 8 salta fiskar (lösviktsgodis. ca 8 salta fiskar (lösviktsgodis eller annan lakrits). ca 8 salta fiskar (lösviktsgodis. ca 8 salta fiskar (lösviktsgodis eller annan lakrits)
Självklart finns här stort utrymme för variationer, men jag presenterar här fyra förslag på vad man kan ha på sitt Afternoon Tea-sötsaksbord, nämligen chokladkolapajer med pekannötter och flingsaltad vispgrädde, sega sötsyrliga citronformar, enkla mördegsformar med vaniljfraichegrädde och bär och supersaftiga minicupcakes med morot och valnötter, toppade med lite frosting och kanel
Låt dom blir rumstempererade innan servering… Vill du lyxa till dom ännu mer så smält choklad och toppa dom med eller saltad kolasås, supergott tillsammans med vaniljglass och färska bär
Skala och koka potatisen i saltat vatten. Ett gott tillbehör både till kött- och fiskrätter. Gör gärna muffinsen i förväg och värm strax före servering
Vi som är vana med mat lagad i Sverige tycker kanske att det saknas lite salt i Marockansk mat, men då ska man komma ihåg att vi är bland de som saltar vår mat mest i världen
Ta ut plåten och låt muffinsarna svalna helt. 150 g salta jordnötter (1 dl) + lite extra till servering. 1Servera muffinsarna med en klick dumlefluff, finhackade jordnötter och lite pudrad kakao på toppen