Saltimbocca salvia recept

Saltimbocca av kycklingbröstfilé

Saltimbocca av kycklingbröstfilé

4 4 kycklingbröstfiléer salt och peppar 100 g parmaskinka 1 kruka salvia 2 msk smör eller margarin 2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin 1 msk kycklingfond Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kycklingbröstfilé 5
Saltimbocca

Saltimbocca

färsk salvia. En hel del av den italienska matlagningen har KISS som sin grundprincip och saltimbocca tycker jag nog att man kan klassa som en av dessa KISS-rätter, ett fåtal ingredienser och ingen avancerad tillagning men ack så gott
Torsk ”saltimbocca” med ugnsbakade tomater

Torsk ”saltimbocca” med ugnsbakade tomater

4 Potatispuré 900 g potatis 2 dl mjölk salt peppar Torsk ca 600 g torskfilé 1/2 kruka salvia (använd resten av salvian till tomaterna) 100 g serranoskinka Ugsnbakade tomater 1 burk urkärnade oliver (à 235 g) 400 g romanticatomater 1 rödlök 2 vitlöksklyftor 3 msk olivolja salvia skal och saft av 1/2 citron Lägg till i inköpslistan
Ernst Saltimbocca

Ernst Saltimbocca

En klassisk italienskt rätt med rena smaker av salvia, citron och fint kalvkött. Detta recept på Saltimbocca av Ernst Kirschsteiger är hämtat ur hans senaste kokbok  I det enkla bor det goda (Bonnier Fakta)
Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana

1färsk salvia. Lägg en skiva skinka och 2 salviablad på varje köttskiva. cirka 500 g kalvinnanlår i ½ centimeter tjocka skivor
Saltimbocca à la romana

Saltimbocca à la romana

Lägg två salviablad på varje köttskiva. Och enligt honom innehåller en riktig saltimbocca absolut ingen grädde eller mjöl
Isabellas saltimbocca

Isabellas saltimbocca

600 g kalvinnanlår, tunt skuret 6 blad färsk salvia 6 skiva prosciutto 1,5 dl vitt vin 4-5 msk vetemjöl olivolja smör salt peppar tandpetare
Saltimbocca

Saltimbocca

Rulla en skinkskiva och två salviablad (en på vardera sida) runt kalvbitarna. färska salviablad (eller 8 krm torkad salvia)
Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla Romana

Doppa sedan undersidan (alltså den som inte är täckt med prosciutto och salvia) i mjöl - detta hjälper till att göra skyn tjockare
Saltimbocca i salviasås

Saltimbocca i salviasås

Strö över salvia. Strö över 2 msk salvia och lägg på en skinkskiva. 4 msk hackad färsk salvia. Lägg ut köttskivorna på en skärbräda
Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla Romana

Lägg en skiva skinka och två salviablad på varje köttskiva. färsk salvia. Banka ut köttet till cirka 2 millimeters tjocklek

Saltimbocca

8 blad färsk salvia. Stoppa 2 salviablad på varje köttbit och täck med en skiva Parmaskinka. 8 blad färsk salvia
Saltimbocca i salviasås

Saltimbocca i salviasås

Strö över salvia. Strö över 2 msk salvia och lägg på en skinkskiva. 4 msk hackad färsk salvia. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 8 skivor kalvinnanlår 4 msk hackad färsk salvia 8 skivor lufttorkad skinka ½ tsk salt 1 krm svartpeppar Arla® Smör-&rapsolja 2 dl Arla Köket® laktosfri lätt crème fraiche ½ dl torrt vitt vin 2 msk kalvfond
Saltimbocca med risotto

Saltimbocca med risotto

Lägg ut schnitzlarna och lägg på skinka och salvia på ena schnitzelhalvan. salviablad. Värm ugnen till 100°