Saltimbocca vin recept

Saltimbocca av kycklingbröstfilé

Saltimbocca av kycklingbröstfilé

4 4 kycklingbröstfiléer salt och peppar 100 g parmaskinka 1 kruka salvia 2 msk smör eller margarin 2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin 1 msk kycklingfond Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kycklingbröstfilé 5
Saltimbocca

Saltimbocca

Slå vinet och buljongen i pannan och vispa runt lite. En hel del av den italienska matlagningen har KISS som sin grundprincip och saltimbocca tycker jag nog att man kan klassa som en av dessa KISS-rätter, ett fåtal ingredienser och ingen avancerad tillagning men ack så gott
Ernst Saltimbocca

Ernst Saltimbocca

Till denna maträtt rekommenderar vi ett klassiskt italienskt vin från norra Italien för att fånga upp de rena smakerna i maten
Saltimbocca

Saltimbocca

När allt köttet är stekt, häll ner vinet och koka ihop ett par minuter. Huvudrätten i lördags blev saltimbocca
Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana

Häll vinet i pannan och koka ihop ett par minuter. Lägg upp köttet och ringla över vinskyn. cirka 500 g kalvinnanlår i ½ centimeter tjocka skivor
Saltimbocca à la romana

Saltimbocca à la romana

Höj därefter värmen till max och häll över det vita vinet och låt det koka in. Och enligt honom innehåller en riktig saltimbocca absolut ingen grädde eller mjöl
Isabellas saltimbocca

Isabellas saltimbocca

600 g kalvinnanlår, tunt skuret 6 blad färsk salvia 6 skiva prosciutto 1,5 dl vitt vin 4-5 msk vetemjöl olivolja smör salt peppar tandpetare
Saltimbocca

Saltimbocca

Lägg tillbaka köttet och tillsätt vinet, kalvfonden, timjan och rosmarin. Smält smöret i pannan med steksky/vin
Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla Romana

Lägg varje skiva kalvinnanlår mellan en uppklippt platspåse och banka försiktigt ut dem så att de blir tunna
Saltimbocca

Saltimbocca

Tillsätt vin och fond, och låt småkoka i 5 minuter. 1 dl vitt vin. Banka ut kycklingen till tunna plattor
Saltimbocca i salviasås

Saltimbocca i salviasås

Vispa ihop crème fraiche, vin och fond och häll i pannan. 8 skivor kalvinnanlår. 1⁄2 dl torrt vitt vin. Lägg ut köttskivorna på en skärbräda
Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla Romana

Häll vinet i pannan och koka ihop ett par minuter, tills ungefär hälften återstår. Lägg upp köttet och ringla över vinskyn

Saltimbocca

Maxa värmen och häll på vin. När oljan och vinet har sammanstrålat är rätten färdig. 4 skivor kalvinnanlår. 1 dl vitt vin. 4 skivor kalvinnanlår. 1 dl vitt vin
Saltimbocca med viltkött

Saltimbocca med viltkött

) Det är en vild version av klassikern saltimbocca som ligger där på tallriken och vi har faktiskt lyckats pricka in några av godsakerna på höstlistan med den, svamp, vilt, äpplen och risotto (och rött vin i glaset)
Saltimbocca i salviasås

Saltimbocca i salviasås

Vispa ihop crème fraiche, vin och fond och häll i pannan. ½ dl torrt vitt vin. 8 skivor kalvinnanlår. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 8 skivor kalvinnanlår 4 msk hackad färsk salvia 8 skivor lufttorkad skinka ½ tsk salt 1 krm svartpeppar Arla® Smör-&rapsolja 2 dl Arla Köket® laktosfri lätt crème fraiche ½ dl torrt vitt vin 2 msk kalvfond