Jag väljer kamben istället för tunna revben just för att det är mindre, lättare att äta utan att kladda ner hela ansiktet och de är dessutom mer kött på dom så detta recept trycker jag verkligen ni ska prova
Saltlag. Det är sånt man får ”stå ut med’” när man har förälskat sig i en jägare. Nu, några år senare har jag ätit diverse viltmat, styckat, malt hundratals kilogram köttfärs och sist men absolut inte minst – njutit
För att rädda steken, lade Ragnhild köttbiten i en kryddig saltlag och Herr och fru Nilsson insåg att de just skapat en fantastiskt god maträtt – Tjälknöl
Saltlag. Inte längre då köttet kan bli försalt. Sätt en plåt på bottnen i ugnen för dropp från skinkan. Sätt det varma köttet i en absolut tät plastpåse
Saltlag. Jag lagar inte potatisgratäng ofta, mycket för att jag tycker de färdiga är goda nog de tillfällen vi äter potatisgratäng, och för att jag inte tycker jag brukar lyckas lika bra som andra med gratängen
Saltlag - kryddor (dessa är förslag som på extrakryddor kan doseras och mixas efter behag). Koka upp vatten till saltlagen och blanda i de ingredienser du vill ha med
Du kan antingen välja att rimma köttet i saltlag eller göra en saltsörja smaksatt med örter. Blev helt kär i ett stycke köttför en tid sedan, nämligen confiterad fläsksida
Den säljs på burk och det är viktigt att du köper den som ligger i saltlag "in brine", lagen hälls av och sedan sköljer du frukten och pillar bort de vita kärnorna som du ser lite här och var
Brine vad är det för något tänker kanske några av er, jo det är en saltlag som man lägger köttet i, man rimmar det för att det skall bli mörare och få mer smak
Jag tycker att det är spännande och roligt att göra sådant som tar lite tid, men som samtidigt i princip sköter sig själv, därför provade jag för nästan en vecka sedan att påbörja processen med att tillaga "saltrulle"
Först ut är denna väldigt Sverige-inspirerade lunchen. Salt & peppar. Om du får tag på portionsbitar av benfri torskrygg med skinnet kvar är det absolut att föredra