När jag röker lax gör jag helst en saltlake. Den blir enklare att hålla på med och man behöver inte efterrökningen skära genom den vackra laxen när man vill spara en bit till senare
Gör en saltlake. Efterrökningen får den svalna av något och komma ned i temperatur. Efter den obligatoriska lördagsbubbelfrukosten på balkongen i solen gav vi oss nyfikna ut på stan
* Saltning naturligtvis - torrt (drar saften ur köttet) eller som saltlake. Gästerna samlas åter i salongen efter avslutad middag, damerna sitter och konverserar medans kanske herrarna drar sig vidare ut till herr-rummets cigarr-rökning
Extra viktigt är om man ska salta eller ha köttet i saltlake några dagar. Tänkte skriva några rader om vad jag tycker om Johan Åkerbergs bok Rök efter att jag har haft den ett tag
blev lagt i en saltlake och lagrades antingen i rökbastun eller i matboden,. högtidens godsaker som lade beslag på tiden, inte allt gnäll om shopping efter
Är så grymt nöjd så jag saknar ord egentligen, men eftersom jag vill att ni ska veta hur mitt experiment gick med röken så ska jag försöka lugna mitt sinne en smula och få ner allt i text
Dag efter dag samma mat, mål efter mål. Rökning anses vara en yngre konserveringsmetod. I fäbodområdena hade man inte ens sommartid tillgång till färsk mjölk eftersom korna då var på bete långt från hemgården