Lägg orrbrösten i saltlaken över natten. Svenska Viltmatakademin vill värna jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet, kokkonsten om vilt och hur förädling av viltkött kan ske på bästa sätt
Lägg orrbrösten i saltlaken över natten. Svenska Viltmatakademin vill värna jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet, kokkonsten om vilt och hur förädling av viltkött kan ske på bästa sätt
Som ni förstår, och kanske har erfarenhet av själva, så finns det tyvärr ungefär lika många åsikter om hur både fooled pork, pulled pork och den obligatoriska bbqsåsen ska lagas som det finns burriga hipsterskägg på Södermalm
Jag gjorde korv för många år sen, när jag gick kockutbildningen, men bara saltad. Har däremot aldrig rökt korv, men har Du en fiskrök, så borde det gå bra att använda den
Pippin har simmat i saltlaken sedan igår kväll och jag är så spänd på hur resultatet blir. Giffelfyllningen med västerbottenost och hackad rökt skinka frös jag in så den har inte legat och möglat se'n förra helgen om någon nu trodde det
Extra viktigt är om man ska salta eller ha köttet i saltlake några dagar. Jag vill ju inte spoila för mkt men förutomkött, fisk, fågel, grönsaker och skaldjur får man tips på vad för ingredienser man kan röka och ha som smaksättning i annan matlagning
Innanlår och ytterlår hamnade i saltlakeför rökning. Välj kanske inte frambog eller annat köttför "långkok", utan kött där du kan resa bort senor och hinnor enkelt
I den här rätten använder man young green inlagd i saltlake. Jag har aldrig gjort rätten själv, men däremot ätit pulled pork då min svärson Johan gjorde det förra sommaren på Gotland
Jag ska inte moralisera för mycket, men jag tycker att man ska ta sig en funderare på sina matvanor och tänka på vad man faktiskt äter när man äter kött
Ska det rimmas, läggas i saltlake, sprutas eller torrsaltas. Dessutom är temperaturen nu idealisk för kallrökning, utan att man behöver riskera att temperaturen blir för hög i rökskåpet