Ungefär som att köra ursprungsreceptet på nötkött och säga kött som kött, det ska ju ändå marineras. Servera till exempel så som jag gjorde med frallor, coleslaw, picklad rödlök, sallad, limeklyftor och koriander eller som kött till tacos, eller i en burrito
Börja med saltlaken redan kvällen innan. Köttet som nu börjat få fin färg får sedan ånga vidare i den juliga drycken innan det målas med en glaze på bl
Pippin har simmat i saltlaken sedan igår kväll och jag är så spänd på hur resultatet blir. Har aldrig rimmat kött förut överhuvudtaget så det blir en helt ny erfarenhet
Först, en 10% saltlake. Grilla köttet 2-3minuter på var sida , låt vila i ca 7min. En Amerikanskinspirerad rätt som Jon Zetterblad och Svein Magne komponerat till Vårmässan i Sundsvall
* Saltning naturligtvis - torrt (drar saften ur köttet) eller som saltlake. ('filé', egentligen det långa smala köttstycke, som ligger på rostbiffens inre sida
Extra viktigt är om man ska salta eller ha köttet i saltlake några dagar. Jag vill ju inte spoila för mkt men förutom kött, fisk, fågel, grönsaker och skaldjur får man tips på vad för ingredienser man kan röka och ha som smaksättning i annan matlagning
Jag ska inte moralisera för mycket, men jag tycker att man ska ta sig en funderare på sina matvanor och tänka på vad man faktiskt äter när man äter kött