Saltlake kött recept

PULLED PORK (BEEF)

PULLED PORK (BEEF)

Förberedelserna började redan fredag kväll då jag gjorde klart kryddblandningen och lade köttet i en saltlake
Hemgjord rullsylta och Marilyn Monroe.

Hemgjord rullsylta och Marilyn Monroe.

Ta upp köttet från saltlaken och lägg med svålen nedåt på en skärbräda. För gårdagen gick verkligen i matlagningens tecken här i Mårtenssons kök, vi kockade risgrynsgröt i crock poten, Håkan slängde ihop ett gäng köttbullar och som om det inte var tillräckligt så gjorde han även sin första rullsylta, allt dokumenterat av frun i köket
Fooled Pork a.k.a Vegansk Pulled Pork

Fooled Pork a.k.a Vegansk Pulled Pork

Ungefär som att köra ursprungsreceptet på nötkött och säga kött som kött, det ska ju ändå marineras. Servera till exempel så som jag gjorde med frallor, coleslaw, picklad rödlök, sallad, limeklyftor och koriander eller som kött till tacos, eller i en burrito
Vegan - Fooled pork - Pulled 'pork'

Vegan - Fooled pork - Pulled 'pork'

Först behöver ni för den här versionen en frukt som heter jackfruit, den hittar ni inlagd i saltlake i asiatiska butiker
Rimmat lammkött med rotmos

Rimmat lammkött med rotmos

Rimning ska egentligen göras med saltlake. Nu finns färskt lammkött i alla affärer. För ett enda kok av lammkött fuskar jag med bara en torrsaltning
Fooled Pork i Crock Pot

Fooled Pork i Crock Pot

Namnet på rätten syftar på att man ”drar isär” köttet med en gaffel när det är klart för det är så mört
Beer can chicken!

Beer can chicken!

Så när ett bra tillfälle infann sig att planera middagen ett dygn tidigare (vilket är ovanligt för att vara mig) så kokade jag saltlake och lade kycklingen i
Rimmat oxinnanlår "tapas style"

Rimmat oxinnanlår "tapas style"

När köttet är färdigstekt, lägg ner det i saltlaken och låt det ligga cirka 1 dygn. Bryn innanlåret i stekpanna, stek det i 120° varm ugn tills det har en innertemperatur på 58°
Beer can chicken

Beer can chicken

TipsEtt tips då du lagar till hel kyckling är att lägga den i en saltlake över natten. Den får då en jämn och behaglig sälta samt ett mer saftigt och smakrikt kött