Saltlake koka recept

Vildsvinsskinka 2012

Vildsvinsskinka 2012

Låt saltlaken svalna tills den blir kall. Koka upp vattnet, saltet, sockret och kryddorna. Lägg skinkan i saltlaken
PULLED PORK (BEEF)

PULLED PORK (BEEF)

Förberedelserna började redan fredag kväll då jag gjorde klart kryddblandningen och lade köttet i en saltlake
Hemgjord rullsylta och Marilyn Monroe.

Hemgjord rullsylta och Marilyn Monroe.

Ta upp köttet från saltlaken och lägg med svålen nedåt på en skärbräda. Nu är det tid att dela köttet, krydda det och rulla samman till en rulle som ska kokas
Fooled Pork a.k.a Vegansk Pulled Pork

Fooled Pork a.k.a Vegansk Pulled Pork

När jackfruiten har kokat klart så häller du av buljongen och lägger jackfruiten i en ungsfast form. 2 burkar omogen Jackfruit i saltlake á 540 g. Slå därefter över ölen, vattnet och buljongen och koka i ca 45 minuter under lock på medelvärme. 2 burkar omogen Jackfruit i saltlake á
Laxgryta med räkor och dill

Laxgryta med räkor och dill

Koka det svarta riset enligt anvisning på förpackningen. Koka upp och rör om. Lägg i grytan, koka upp och låt sjuda i 3–4 minuter eller tills fisken är klar. 1 burk räkor i saltlake (360 g)
Vegan - Fooled pork - Pulled 'pork'

Vegan - Fooled pork - Pulled 'pork'

Först behöver ni för den här versionen en frukt som heter jackfruit, den hittar ni inlagd i saltlake i asiatiska butiker
Vegansk dolma

Vegansk dolma

Det finns vinblad i saltlake på burk, vakuumförpackade eller djupfrysta. Färska kan man hitta när det är säsong för dem, men de ska kokas betydligt längre
Syrade morötter till julbordet.

Syrade morötter till julbordet.

Saltlake - recept. Börja med saltlaken. Saltlaken till dessa fermenterade morötterna gör du enkelt så här
Julskinka 2011

Julskinka 2011

Saltlake. Koka. Jag brukar koka skinkan på grund av att det är lättare att korrigera om skinkan är för salt
Kokt rimmad oxbringa med pepparrotssås

Kokt rimmad oxbringa med pepparrotssås

Nästa dag gör vi saltlake. Koka upp ingredienserna, skumma och låt det kallna. Saltlake. Koka upp och skumma av, lägg i resterade varor
Salta mandlar

Salta mandlar

Blanda saltet med vattnet och koka upp i en kastrull och se till att allt salt har löst sig. Låt dem stå och dra i saltlaken i ca 10 minuter
GRÖNPEPPARKYCKLING

GRÖNPEPPARKYCKLING

Ingen insprutad saltlake där inte. Blanda alla ingredienser, utom osten, i en kastrull, vispa och låt koka upp
Rimmat lammkött med rotmos

Rimmat lammkött med rotmos

Rimning ska egentligen göras med saltlake. Koka samtidigt rotmoset i en annan gryta. Koka tills allt är mjukt