Annars går det ofta bra att lämna in för rökning hos små, lokala rökerier. Köttkorv som på Farmors tid Jag fick en fråga om jag hade recept på Falukorv, när jag skrev om Stuvad Vitkål
* Saltning naturligtvis - torrt (drar saften ur köttet) eller som saltlake. ('filé', egentligen det långa smala köttstycke, som ligger på rostbiffens inre sida
Nedanstående principer gäller för i princip all rökning av kött. Håller du kontroll på temperaturen i köttet, så bestämmer du också hur hårt, eller saftigt du vill ha köttet
Lägg fisken i saltlaken i 1 timme. Rökning Vik en låda av aluminiumfolie, 15 x 15 centimeter, med 3 centimeters kant, lägg i 1 1/2 dl rökspån. Låt fisken röka i cirka 20 minuter, när skinnet lossnar lätt och köttet släpper från benet är de klara
blev lagt i en saltlake och lagrades antingen i rökbastun eller i matboden,. Det hackades kött. kokning, torkning och rökning vid slakten som upptog all tid, bakandet av julbröd