Saltlake kött rökning recept

Recept på Köttkorv från Hemmets Kokbok anno 1925

Recept på Köttkorv från Hemmets Kokbok anno 1925

  Annars går det ofta bra att lämna in för rökning hos små, lokala rökerier. Köttkorv som på Farmors tid Jag fick en fråga om jag hade recept på Falukorv, när jag skrev om Stuvad Vitkål

Matrelaterad historia - blandat

* Saltning naturligtvis - torrt (drar saften ur köttet) eller som saltlake. ('filé', egentligen det långa smala köttstycke, som ligger på rostbiffens inre sida
Bokrecension: Rök

Bokrecension: Rök

Extra viktigt är om man ska salta eller ha köttet i saltlake några dagar. Något som är jätteviktigt när man handskas med kött är hygienen
Pasta med rådjur, hjortron och kantareller

Pasta med rådjur, hjortron och kantareller

Innanlår och ytterlår hamnade i saltlake för rökning. Har du viltkött framme och behöver en snabb lunch eller god middag så är detta ett superrecept
Rökt abborre med inlagd rödlök och norrländsk potatissallad

Rökt abborre med inlagd rödlök och norrländsk potatissallad

Lägg fisken i saltlaken i 1 timme. Rökning Vik en låda av aluminium­folie, 15 x 15 centimeter, med 3 centimeters kant, lägg i 1 1/2 dl rökspån. Låt fisken röka i cirka 20 minuter, när skinnet lossnar lätt och köttet släpper från benet är de klara
Julen, julen, julen är kommen ...

Julen, julen, julen är kommen ...

blev lagt i en saltlake och lagrades antingen i rökbastun eller i matboden,. Det hackades kött. kokning, torkning och rökning vid slakten som upptog all tid, bakandet av julbröd

Varmrökt rådjurslår - del 2

Nästa gång ska jag dock ev skippa saltlaken då jag tycker det vart lite för salt, eller så ska jag laka ur saltet lite i ett vattenbad innan rökningen

Wienerköket avsnitt 12

Fläsket får ligga två månader i en mild saltlake som innehåller enbär och många andra ingredienser som varje familj bevarar som en hemlighet