* Saltning naturligtvis - torrt (drar saften ur köttet) eller som saltlake. Gästerna samlas åter i salongen efter avslutad middag, damerna sitter och konverserar medans kanske herrarna drar sig vidare ut till herr-rummets cigarr-rökning
Det hela börjar en vecka innan rökning eller grillning med att lägga den i saltlake. En vecka senare tog jag upp den (alltså dagen innan rökningen), styckade den - hela ryggen och baklåren för rökning och frambogar och revben som jag stoppade i frysen
Ska det rimmas, läggas i saltlake, sprutas eller torrsaltas. Dessutom är temperaturen nu idealisk för kallrökning, utan att man behöver riskera att temperaturen blir för hög i rökskåpet
blev lagt i en saltlake och lagrades antingen i rökbastun eller i matboden,. kokning, torkning och rökning vid slakten som upptog all tid, bakandet av julbröd
BBQ samt en sweet hickorysås som jag penslade dom lätt med innan rökning. 10% saltlake i 2½ dygn. En julskinka tex tar uppemot 5-6 veckor och då är saltbad inget alternativ utan då injecerat man saltlaken med spruta direkt in i köttet
Rökning anses vara en yngre konserveringsmetod. Under 1800-talet övergick man sedan alltmer till att låta köttet ligga kvar i saltlaken tills det skulle användas, men då gick det också åt mera salt