Saltlake rökning kött recept

Recept på Köttkorv från Hemmets Kokbok anno 1925

Recept på Köttkorv från Hemmets Kokbok anno 1925

  Annars går det ofta bra att lämna in för rökning hos små, lokala rökerier. Köttkorv som på Farmors tid Jag fick en fråga om jag hade recept på Falukorv, när jag skrev om Stuvad Vitkål

Matrelaterad historia - blandat

* Saltning naturligtvis - torrt (drar saften ur köttet) eller som saltlake. Gästerna samlas åter i salongen efter avslutad middag, damerna sitter och konverserar medans kanske herrarna drar sig vidare ut till herr-rummets cigarr-rökning
Bokrecension: Rök

Bokrecension: Rök

Extra viktigt är om man ska salta eller ha köttet i saltlake några dagar. För det första så tar boken upp hur det fungerar med rökning
Pasta med rådjur, hjortron och kantareller

Pasta med rådjur, hjortron och kantareller

Innanlår och ytterlår hamnade i saltlake för rökning. Har du viltkött framme och behöver en snabb lunch eller god middag så är detta ett superrecept
Rökt abborre med inlagd rödlök och norrländsk potatissallad

Rökt abborre med inlagd rödlök och norrländsk potatissallad

Lägg fisken i saltlaken i 1 timme. Rökning Vik en låda av aluminium­folie, 15 x 15 centimeter, med 3 centimeters kant, lägg i 1 1/2 dl rökspån. Låt fisken röka i cirka 20 minuter, när skinnet lossnar lätt och köttet släpper från benet är de klara
Julen, julen, julen är kommen ...

Julen, julen, julen är kommen ...

blev lagt i en saltlake och lagrades antingen i rökbastun eller i matboden,. kokning, torkning och rökning vid slakten som upptog all tid, bakandet av julbröd

Varmrökt rådjurslår - del 2

Nästa gång ska jag dock ev skippa saltlaken då jag tycker det vart lite för salt, eller så ska jag laka ur saltet lite i ett vattenbad innan rökningen

BBQ hickory smoked kycklinglår & kamben i Muurikka-röken!

BBQ samt en sweet hickorysås som jag penslade dom lätt med innan rökning. Större köttdetaljer tar såklart längre tid i slatbad men man bör vara försiktig så allt för lång tid kan göra att köttet härsknar

Så åt vi - ur Stora Boken om Livet Förr

Rökning anses vara en yngre konserveringsmetod. Allmogens föda utgöres förnämligast av kornbröd, tunt som papper, härsket smör, härsken sill, sur ost, surt kött och sur mjölk

Wienerköket avsnitt 12

Fläsket får ligga två månader i en mild saltlake som innehåller enbär och många andra ingredienser som varje familj bevarar som en hemlighet