Annars går det ofta bra att lämna in för rökning hos små, lokala rökerier. Köttkorv som på Farmors tid Jag fick en fråga om jag hade recept på Falukorv, när jag skrev om Stuvad Vitkål
* Saltning naturligtvis - torrt (drar saften ur köttet) eller som saltlake. Gästerna samlas åter i salongen efter avslutad middag, damerna sitter och konverserar medans kanske herrarna drar sig vidare ut till herr-rummets cigarr-rökning
Nedanstående principer gäller för i princip all rökning av kött. På fredagen var det dags för rökning då jag är hemma föräldraledig och då det så att säga, mest sköter sig själv
Lägg fisken i saltlaken i 1 timme. Rökning Vik en låda av aluminiumfolie, 15 x 15 centimeter, med 3 centimeters kant, lägg i 1 1/2 dl rökspån. Låt fisken röka i cirka 20 minuter, när skinnet lossnar lätt och köttet släpper från benet är de klara
Ska det rimmas, läggas i saltlake, sprutas eller torrsaltas. Dessutom är temperaturen nu idealisk för kallrökning, utan att man behöver riskera att temperaturen blir för hög i rökskåpet
blev lagt i en saltlake och lagrades antingen i rökbastun eller i matboden,. kokning, torkning och rökning vid slakten som upptog all tid, bakandet av julbröd
BBQ samt en sweet hickorysås som jag penslade dom lätt med innan rökning. Större köttdetaljer tar såklart längre tid i slatbad men man bör vara försiktig så allt för lång tid kan göra att köttet härsknar
Rökning anses vara en yngre konserveringsmetod. Allmogens föda utgöres förnämligast av kornbröd, tunt som papper, härsket smör, härsken sill, sur ost, surt kött och sur mjölk