Saltlake till rökning av fisk recept

Varmrökt lax på mitt vis

Varmrökt lax på mitt vis

När jag röker lax gör jag helst en saltlake. Den blir enklare att hålla på med och man behöver inte efter rökningen skära genom den vackra laxen när man vill spara en bit till senare

Matrelaterad historia - blandat

* Saltning naturligtvis - torrt (drar saften ur köttet) eller som saltlake. Gästerna samlas åter i salongen efter avslutad middag, damerna sitter och konverserar medans kanske herrarna drar sig vidare ut till herr-rummets cigarr-rökning
Bokrecension: Rök

Bokrecension: Rök

Extra viktigt är om man ska salta eller ha köttet i saltlake några dagar. Jag anser att matlagning och grillning i allmänhet inte ska vara en klassfråga när det gäller till prylar

Så åt vi - ur Stora Boken om Livet Förr

En kvarleva av denna gamla konserveringsmetod är den lutfisk vi äter till jul. Korna gav överhuvudtaget litet mjölk i förhållande till dagens mjölkstinna kossor

Wienerköket avsnitt 12

Fläsket får ligga två månader i en mild saltlake som innehåller enbär och många andra ingredienser som varje familj bevarar som en hemlighet