Saltlake torkat kött recept

Beer can chicken!

Beer can chicken!

Så när ett bra tillfälle infann sig att planera middagen ett dygn tidigare (vilket är ovanligt för att vara mig) så kokade jag saltlake och lade kycklingen i
Grilltips i skövde nyheter.

Grilltips i skövde nyheter.

De innehåller massa aromater, e-nummer, konserveringsmedel, saltlake etc. Att grilla kött är betydligt svårare än att steka kött, tycker jag
Häckande fåglar!

Häckande fåglar!

Något annat som också smakar extra gott är hel ugnsstekt kyckling, och har den dessutom fått gona till sej i en saltlake flera timmar så blir den ännu godare

Matrelaterad historia - blandat

* Saltning naturligtvis - torrt (drar saften ur köttet) eller som saltlake. Silvret är blankputsat, porslinet tvättat och torkat så det blänker

Därodlat: Oliver

En annan metod är att lägga oliverna i saltlake under några månader. Mixade oliver blandade med sardeller, vitlök och olivolja är gott till bröd – eller utrörda i smör tillsammans med citron, vitlök och örter till kött
Pinnekjøtt, ett norsk matfenomen med värdens bästa fårkött.

Pinnekjøtt, ett norsk matfenomen med värdens bästa fårkött.

Som sagt, Norge har utan tvivel världens bästa lamm/fårkött och dessutom överallt i hela landet, jag har den fördelen, som det flesta andra med mig, kunna få närproducerat lamm/ fårkött när helst jag vill det, det vill säga verkligen så nära in på att jag kan se både lammen och fåren traska omkring i det fria under sommarhalvåret, och det om något är det vi i Norge kallar för Orest eller Kortrest mat
Pinnekjøtt, ett norsk matfenomen lagat på värdens bästa fårkött.

Pinnekjøtt, ett norsk matfenomen lagat på värdens bästa fårkött.

Som sagt, Norge har utan tvivel världens bästa lamm/fårkött och dessutom överallt i hela landet, jag har den fördelen, som det flesta andra med mig, kunna få närproducerat lamm/ fårkött när helst jag vill det, det vill säga verkligen så nära in på att jag kan se både lammen och fåren traska omkring i det fria under sommarhalvåret, och det om något är det vi i Norge kallar för Orest eller Kortrest mat

Helstekt fläskytterfilé med grönpepparsås

Grönpeppar kan köpas torkad, frystorkad, inlagd i lag av saltlake eller vinäger. Och den får gärna ta tid, den ska reducera och smakerna ska fram, en skvätt konjak, kalvfond och grädde sen har du en helt gudomligt god sås till kött

10 bra burkar och 5 mindre bra burkar

 Stänger av vit sparris inlagda i saltlake.  Vatten, kycklingkött, kycklinglever, veg. Picnicbog är ett exempel på hur annorlunda kött kan smaka när det blir konserverat

Rimmad kyckling

Koka upp alla ingredienser till saltlaken och låt den kallna. Leden i kycklinglåret brukar bli sist klar, så stick med en kniv där och kontrollera att köttet är ljust och inte blodigt

Julkorv 2010

Innan man hade möjlighet att frysa korven så las den i en saltlake. Se till att kött, mjölk och buljong är kallt

Wienerköket avsnitt 12

Fläsket får ligga två månader i en mild saltlake som innehåller enbär och många andra ingredienser som varje familj bevarar som en hemlighet