Lägg ner saltrullen, koka upp och sjud sedan i drygt en timme. Inte jag, men vad gör man inte när ens föräldrar ringer på kvällen och frågar om man har någon saltrulle hemma
Allt kallskuret kött såsom tjälknöl, rostbiff, rökt kött, saltrulle, långlagat griskött etc etc blir vansinnigt gott till en buffé med exotiska frukter, goda ostar och sallader av olika slag
Jag tycker att det är spännande och roligt att göra sådant som tar lite tid, men som samtidigt i princip sköter sig själv, därför provade jag för nästan en vecka sedan att påbörja processen med att tillaga "saltrulle"
Lägg de stekta köttfärsrullarna i såsen och låt ev koka lite till om de inte är rikigt genomstekta. Efter lite plugg och förmiddagsträning på gymmet, kastade jag in en omgång tvätt i maskinerna och så lagade jag en riktigt god lunch
Att blanda ihop keso, ägg och räkor eller saltrulle blir ett både gott och nyttigt pålägg. Röran med saltrulle finns med på bild i receptet på grova frukostbullar (Bilden hittar du HÄR)
Saltrulle till smörgåsmat kokas på samma sätt, får kallna i spadet och skärs sedan i tunna skivor. Koka upp och sjud köttet under lock på svag värme tills det känns mört, prova med en provnål
Koka och skala äggen, låt svalna. Låt glöggen sjuda en stund men aldrig koka. 150 gram rökt renkött (rökt hjortkött eller saltrulle funkar också). 150 gram rökt renkött (rökt hjortkött eller saltrulle funkar också)
Med kokt skivad saltrulle. Koka köttet mört i 1 l vatten 1-1 ½ timme. Skär skivorna i centimeterstora bitar, koka dem i 0,6 dl vatten i 15 minuter. Låt småkoka 30 minuter under lock. 150-250 g salt oxkött (eller något mindre kokt skivad saltrulle)