Rulla köttbiten i formen så den blir helt täckt av salt. Smaka av med salt och peppar. ) Bli inte oroliga över att det är mycket salt i maten, ni ska inte äta saltet som ligger i formen, det är bara där för att sätta smak på köttet
Allt kallskuret kött såsom tjälknöl, rostbiff, rökt kött, saltrulle, långlagat griskött etc etc blir vansinnigt gott till en buffé med exotiska frukter, goda ostar och sallader av olika slag
Tack vare J & M låg det alltså en liten saltrulle av älg och skräpade i frysen igår. Personligen tycker jag inte att knölen ska stå så länge som över natten, då blir den för salt i min smak
Jag tycker att det är spännande och roligt att göra sådant som tar lite tid, men som samtidigt i princip sköter sig själv, därför provade jag för nästan en vecka sedan att påbörja processen med att tillaga "saltrulle"
Just nu kockas det till en riktig festmiddag i köket från just denna kokbok, en saltrullad entrecote med höstsvampssås och det doftar riktigt härligt från Mårtenssons kök
Lägg rullen på en bädd av grovsalt och täck också över rullen med salt. Häll bort blodsaften om det blir för mycket, ibland behövs det fyllas på med mera salt
Blanda salt och socker med kryddorna. Fördela saltblandningen jämt över köttet. 1 msk grovsalt. Stöt rosmarin och enbär i en mortel, häll gin i en plastpåse och lägg i köttet, vänd köttet så att vätskan kommer åt överallt