Saltrullen är barnens favorit. Lägg ner saltrullen, koka upp och sjud sedan i drygt en timme. Vem hade trott att det skulle finnas tid för ett inlägg så här dagen före julafton
Självklart ska julen även få sätta smak på mina smörgåstårtor. Den här gjorde jag igårkväll till Nicke som han har med sig till jobbet idag, då han arbetat på Barks Flytt o Alltjänst i exakt 20år – HURRA
Mat på Minuten. Jag hittade en för mig ny styckningsdetalj på Konsum. Minutbiff från Jämtlandsgården. På paketet framgick inte varifrån på djuret denna bit kom, men jag kan säga att den tog ganska många minuter att äta
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 19 port 20 port 21 port 22 port 23 port 24 port 25 port 26 port 27 port 28 port 29 port 30 port 31 port 32 port 33 port 34 port 35 port 36 port 37 port 38 port 39 port 40 port 41 port 42 port 43 port 44 port 45 port 46 port 47 port 48 port Längdskuret formbröd (12 skivor) Fyllning 1+3 300 g tonfisk (konserverad, i vatten) 1 dl Majonnäs 2 dl crème fraiche 2 msk Chilisås salt och peppar Fyllning 2 1 dl crème fraiche 3 st ägg (hårdkokta) 1 dl dill (finhackad) 2 msk Majonnäs Garnering 2 dl Majonnäs 100 g Rökt skinka 200 g Färska räkor Ost (t ex Gouda) Tomat Gurka Citron Dill Bladsallad
Skiva en färsk baguette i 10 sneda skivor. Droppa över lite olivolja på varje skiva. Lägg på en skiva saltrulle och ½ tsk pepparrotsvisp på varje brödskiva och garnera med en liten klyfta coctailtomat, en skiva färsk skivad gurka och gräslök
. Idag laddar jag dagen med. x En skiva hembakt bröd med bregott, kokt saltrulle och paprika. x En skiva hembakt bröd med kokt saltrulle, keso och pesto
Japp så är det, idag har vi ett litet jubileum här i köket. Vi har nämligen kockat här i 2 år nu och var den tiden tagit vägen kan vi inte riktigt fatta, den har flugit förbi