Kavla ut halva degen, och hyvla över 250 g ODENSE Nougat samt 100 g smör. Sätt ugnen på 200°. Gör en sats vetedeg (se grundrecept) och dela den i två delar
Jag bläddrar hellre i någon gammal kokbok som har kletiga tumavtryck på vissa sidor, såsskvättar här och där samt doft av gammal bok än att knappra efter recept på det berömda internet
Att baka med surdeg innebär planering som är a och o. När man väl har gjort det några gånger upptäcker man så enkelt det är och egentligen inte så mycket jobb
I min gjutjärnssamling har jag idag hela fyra stycken olika pannor, samt en Le Creusetgryta – dvs emaljerad gjutgärn, vilket är perfekt för långkok eller grytor där man inte vill att ingredienserna ska reagera med järnet
Kokt torsk med äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Det var väldigt länge sedan jag gjorde den rätten, men när ena dottern plötsligt önskade sig just det till middag så blev det renässans
Kommer ni ihåg minipajerna som jag gjorde i påskas. Jag gjorde en variant med getost och inlagd grillad paprika och en variant med brieost och mango chutney och båda blev så väldigt goda
Efter det kehu-samtal på dotterns dagis, så länge hon själv var på sin konstkurs…puh. Salta och peppra fisken samt fyll varje sik med ett par rejäla dillkvistar
Ringla olja över samt salta och peppra lätt. Curry, curry, curry. Curry sitter inte helt fel. Currymarinerad kycklingfilé som blir ugnsbakad tillsammans med paprikastrimmel och currysås tillagad från kycklingskyn såväl som lite ris
Låt koka ner till hälften, på med 1,5 dl vatten & lite mer fond samt timjan. Inte så ofta man kommer över hästkött, men nu hade jag tur att hitta filé på utgångethyllan i min Coop-butik