Skär baconer i strimlor och hetta upp en stekpanna att steka dem i tills de fått färg. Savoykål. Skär ett snitt i kycklingfiléerna och fyll med bacon (spara några till dekor), vik ihop filén
Strimla och stek bacon i en separat panna. Savoykål innehåller massor med bra vitaminer och annat som är bra för kroppen, dessutom är det väldigt gott och krispigt
Det blev supergott och mycket mycket roligare och godare än att bara koka brysselkålen, de påminde nu istället mycket mer om härlig savoykål som är så himla gott
Denna gång med italienska förtecken i form av en soppa smaksatt med pancetta (italiensk bacon), citron och parmesan – allt förstärkt av cannellinibönor och tomatklyftor
Jag valde att steka baconet och champinjonerna separat innan det fick komma i grytan men det går naturligtvis bra att bara tillsätta direkt i grytan om man vill
Baconsås med pasta blev dagens middag, hos oss i kväll. Idag vade jag att använda det till baconsås, men det går precis lika bra till köttfärssås, eller bara med en god pesto
Servera med helstekt oxfilé, krämig savoykål (se mitt recept) och rödvinssky. Kläd en avlång sockerkaksform med baconskivorna genom att lägga skivorna rakt över formen så att ändarna hänger ut på kanterna
Till kalkonen gräddstuvade vi savoykål och fräste lite grönsaker i panna. Fyllningen består av skivad bacon, lök, purjo, brocoli, tomatpure, ½ msk rosmarin, salt & peppar
Lägg på locket på nytt, och låt sedan savoykålen bli tillagad. I denna matiga soppa för sex personer består det fegvego i ett halvt paket bacon, samt kycklingbuljong