Fäst dolmarna med en tandpetare och lägg dem i buljongen tillsammans med resterande fisksås. Dela savoykålsbladen på hälften och skär bort den vita stocken
Kåldolmar i lite modernare tappning, med savoykål istället för vikål. Lägg de blancherade bladen i en skål med iskallt vatten, låt ligga där tills de ska användas till dolmarna
Kåldolmar i lite modernare tappning, med savoykål istället för vikål. Lägg de blancherade bladen i en skål med iskallt vatten, låt ligga där tills de ska användas till dolmarna
Salta rejält annars riskerar dolmarna att bli ganska smaklösa. Täck grytans botten med de avskurna stjälkbitarna (de ska skydda dolmarna från att bli brända)
Jag fullkomligt älskar traditionella kåldolmar gjorda på vitkål och fyllda med köttfärs men de här vegetariska, fyllda med shiitake och omsvepta av savoykål och serverade med tomatsås är inte helt fel de heller
Blanchera savoykålsbladen i saltat vatten helt hastigt, några sekunder bara. Kåldolmar. Lägg dolmarna i en långpanna med bakplåtspapper och sätt in dem i 175 grader cirka 5 minuter. 12 stora blad savoykål
Tag loss savoykålbladen försiktigt och förväll dem snabbt i lättsaltat kokande vatten. Servera den skivade steken med dolmar, vitlöksklyftor och skysåsen