Savoykål dolmar recept

Soppa med fyllda savoykål (sup cai bap)

Fäst dolmarna med en tandpetare och lägg dem i buljongen tillsammans med resterande fisksås. Dela savoykålsbladen på hälften och skär bort den vita stocken
Kåldolmar

Kåldolmar

Klicka ut smeten på kålbladen, rulla ihop dem till fina, täta dolmar och lägg dem i en smord, ugnssäker form
Kåldolmar på savoy & älg

Kåldolmar på savoy & älg

Men savoykål är faktiskt en något snabbare väg till dolmen, och även mycket gott. Kåldolmar är verkligen något jag ofta är sugen på
Vegetariska kåldolmar

Vegetariska kåldolmar

De vegetariska dolmarna var gjorda på savoykål och det är lite oklart vad fyllningen exakt bestod av
Kåldolmar på ett nytt sätt

Kåldolmar på ett nytt sätt

För det första bytte jag ut vitkålen mot savoykål. Att göra kåldolmar är lite meckigt i sig och jag valde då att krångla till rätten ytterligare
Savoykålsdolmar

Savoykålsdolmar

Kåldolmar i lite modernare tappning, med savoykål istället för vikål. Lägg de blancherade bladen i en skål med iskallt vatten, låt ligga där tills de ska användas till dolmarna
Savoykåldolmar

Savoykåldolmar

Kåldolmar i lite modernare tappning, med savoykål istället för vikål. Lägg de blancherade bladen i en skål med iskallt vatten, låt ligga där tills de ska användas till dolmarna

Mangolddolmar

Salta rejält annars riskerar dolmarna att bli ganska smaklösa. Täck grytans botten med de avskurna stjälkbitarna (de ska skydda dolmarna från att bli brända)
Savoydolmar med shiitake och tomatsås

Savoydolmar med shiitake och tomatsås

Jag fullkomligt älskar traditionella kåldolmar gjorda på vitkål och fyllda med köttfärs men de här vegetariska, fyllda med shiitake och omsvepta av savoykål och serverade med tomatsås är inte helt fel de heller

Dolmar med currysmör

Blanchera savoykålsbladen i saltat vatten helt hastigt, några sekunder bara. Kåldolmar. Lägg dolmarna i en långpanna med bakplåtspapper och sätt in dem i 175 grader cirka 5 minuter. 12 stora blad savoykål

Vegetariska kåldolmar

Savoykålsdolmar. Så, när vi hittade superfin savoykål i butiken insåg vi plötsligt att det var kåldolmsdags

Kåldolmar och kalas

Och kålen, det kan lika gärna vara savoykål som vitkål. Hon hade varit på torget och kommit på idéen att vi skulle göra kåldolmar till kvällen

Vegetariska kåldolmar

Börja med att plocka av savoykålsbladen. Tillverkning av dolmarna. Huvud savoykål. Bladen. Bladen kokar du snabbt några åt gången i saltat vatten