Dela savoykålsbladen på hälften och skär bort den vita stocken. 12 savoykålsblad. 12 savoykålsblad. Efter jul och nyår skriker såväl våra kroppar som våra knoppar efter något fräscht och lätt, när dessutom vargavintern har dragit vill Vännerna ha något som kan värma upp såväl sinnen som kropp
Använde dock havregrädde till savoykålen (på grund av allergi). Fräs undertiden finhackad schalottenlök tillsammans med savoykålen i några minuter i smör
Värm upp en sauteringspanna fylld med rapsolja på till medelvärme. Pommesen får sig en fin dammning av telicherrypeppar, savoykålen extra kropp av vitlöksdoftande ramslök, och lime och chilikrydda och sen så klart fempepparsåsen som får dränka allt ihop
majrova, kålrabbi, savoykål, grönkål och fänkål. Det har blivit ovanligt många grillningar sedan dess i år för oss, gädda, porchetta (en italiensk söndagsstek fylld med godsaker), älgbog, korv, köttfärsbiffar och fläskkarrré
Till kalkonen gräddstuvade vi savoykål och fräste lite grönsaker i panna. Helstekt, fylld kalkon. Hejsan, hoppas ni har och har haft en trevlig Påskhelg
savoykål, strimlat (ca ½ huvud). Älgstek1. Sätt ugnen på 150 grader. Skär små hål i köttet och fyll med det gula av skalet från citronen, spansk peppar, timjan och rosmarin
Strimla savoykålen. Lägg stora blad av savoykål i botten och sedan dumplings med kycklingfärs. Var man än vrider och vänder sig på nätet idag så ser man recept på hur man kan göra egna dumplings
Savoykål. Bryt loss savoykålsblad och skär bort den hårda stammen. Jag älskar både klassisk falafel och den som jag gör i ugnen (klicka här för att komma till receptet)
Så när jag såg det där stora fina savoykålhuvudet i affären så kände jag att det var dags. Vad jag minns så var de fyllda med linser, serverade med potatismos, någon sky av något slag och en svartvinbärsgelé
)Apelsinkryddad kyckling med savoykål och äpple, 4 pers. strimlad, stekt bacon2-3 msk svensk stark senap1 apelsin, skalet finrivet salt & vitpeppar5 dl kycklingbuljong2 äpplen, urkärnade och klyftade1 savoykålshuvud, i mindre bitarSkär en ficka i varje filé, bred ¨senap i fickan och fyll med chorizo/bacon och apelsinskal. 1 savoykålshuvud