Skär löken likafint och strimlasavoykålen. Och skam den som ger sig så igår körde jag en halv Skreiiugnen och äntligen lyckades jag både tillaga och äta fisken
tacoköttfärsen från igårsavoykål. Vi hade tacos i helgen IGEN =) och jag brukar alltid göra mer än vad vi äter upp så från vad vi hade kvar tänkte jag göra en egen variant på en blandning av en ungersk rätt och lasagne
Lägg ned i en smörad ugnsform med den skarven nedåt. Framför allt när de rullas isavoykål. När jag var liten och fick frågan om vilken mat jag tyckte bäst om så hade jag nog inget svar
Ta fyra stora savoykål blad och svep in en kycklingfiléi varje. Savoykål. Det är troligtvis fler än vi som försöker börja året med lite hälsosammare vanor
Kålpudding på vildsvin med savoykål. Lägg hälften av kålen i botten av en ugnsform. Nu var det tag sedan jag åt det här och det blir därför nästan plågsamt att skriva ner receptet och titta på bilderna
Fräs savoykålen snabbt i smör. För att tallriken ska nå riktiga höjder så tycker jag att grönsakerna ska vara ekologiska, torsken vara av finkvalité och stuvningen ska självklart innehållavispgrädde
Är det kanske så att ni har tur med vädret denna söndagen så kanske ni är sugna på att grillaidag. Jag tycker dessutom att ni ska servera gräddkokt savoykåltillmiddagen
Oftast slänger jag bara inribsendirektiugnen på grilläge och kör i dryga halvtimmen. Denna gång steker jag istället långa strimlor av savoykåli smör med bara lite salt och peppar
Lägg kålen i en stor ugnsform och häll över olja, salt och kryddorna. Pommesen får sig en findammning av telicherrypeppar, savoykålen extra kropp av vitlöksdoftande ramslök, och lime och chilikrydda och sen så klart fempepparsåsen som får dränka allt ihop
När de fått färg, tillaga klart iugnen med en stektermometer. Skär ett rutmönster iskinnet på varje ankbröst, skär inte för djupt, endast skinnet ska skåras