ca 200 g savoykål. Vi har en matkasse från City Gross en här veckan. Ni som följer bloggen vet att jag vann matkassen i ett halvår, men eftersom vi inte tar den varje vecka har jag dragit ut på tiden
Krämig savoykål1savoykål 2 dl vispgrädde 2 dl crème fraîche 1 citron, finrivet skal salt peppar. Helbakad sejrygg600 g hel sejryggsfilé, gärna med skinnet kvar olivolja salt peppar
½ huvud savoykål. Blandningen av savoykål och blomkålscrème var fantastisk. ½ huvud savoykål. Ta bort de grövsta bladen av savoykålen och skär den (med den innersta grövre rotdelen kvar) i 8 klyftor
t strimlad savoykål. Savoykål med ärtorca 400g grovt strimlad savoykål200g frysta gröna ärtornågra klickar smörlite vitvinsvinägersalt, pepparBryn kålen i smöret, salta och peppra rikligt, slå på vinägern lägg i ärtorna och sätt på ett lock och låt ånga några minuter, smaka av vänd i en klick extra smör, servera
Vänd kycklingen och låt steka ca 12 minuter under lock. 250 gram savoykål eller annat grönt. Torka av kycklingfiléerna med papper och krydda med salt, peppar och kryddgrönt som timjan, basilika eller oregano
Använde dock havregrädde till savoykålen (på grund av allergi). Fräs undertiden finhackad schalottenlök tillsammans med savoykålen i några minuter i smör
Skär baconer i strimlor och hetta upp en stekpanna att steka dem i tills de fått färg. Savoykål. Ta fyra stora savoykål blad och svep in en kycklingfilé i varje
Det blev en förrätt på pilgrimsmussla i olivolja med knaperstekt savoykål på toppen. Vi avlutade allt med en gräddig musselsoppa på blåmusslor, även denna ackompanjerad av knaprigt savoykål