Savoykål steka recept

Vitvinsbräserad savoykål med blomkålscrème

Vitvinsbräserad savoykål med blomkålscrème

½ huvud savoykål. Blandningen av savoykål och blomkålscrème var fantastisk. ½ huvud savoykål. Ta bort de grövsta bladen av savoykålen och skär den (med den innersta grövre rotdelen kvar) i 8 klyftor
Savoykål med ärtor

Savoykål med ärtor

t strimlad savoykål. Savoykål med ärtorca 400g grovt strimlad savoykål200g frysta gröna ärtornågra klickar smörlite vitvinsvinägersalt, pepparBryn kålen i smöret, salta och peppra rikligt, slå på vinägern lägg i ärtorna och sätt på ett lock och låt ånga några minuter, smaka av vänd i en klick extra smör, servera
Stekt majskyckling med wokade grönsaker

Stekt majskyckling med wokade grönsaker

Vänd kycklingen och låt steka ca 12 minuter under lock. 250 gram savoykål eller annat grönt. Torka av kycklingfiléerna med papper och krydda med salt, peppar och kryddgrönt som timjan, basilika eller oregano
Senapsfylld kyckling i savoykål

Senapsfylld kyckling i savoykål

Skär baconer i strimlor och hetta upp en stekpanna att steka dem i tills de fått färg. Savoykål. Ta fyra stora savoykål blad och svep in en kycklingfilé i varje
Pilgrimsmussla med olivolja och knaprigt savoykål

Pilgrimsmussla med olivolja och knaprigt savoykål

Det blev en förrätt på pilgrimsmussla i olivolja med knaperstekt savoykål på toppen. Vi avlutade allt med en gräddig musselsoppa på blåmusslor, även denna ackompanjerad av knaprigt savoykål
Pulled Chicken Asian Style, limeaioli och savoykål

Pulled Chicken Asian Style, limeaioli och savoykål

Wokad savoykålDela kålen på mitten och strimla tunt. Kycklingen900 g kycklinglårfilé3 st vitlöksklyftor grovt hackade4 msk färsk ingefära grovt strimlad1 msk sambal oelek1 st lime pressad juice2 msk fisksås smaka av2 tsk sesamoljaWokad savoykål1 st savoykålshuvud2 tsk sesamolja2 msk rapsolja0,5 tsk salt smaka av1 msk rostade sesamfrönLimeaioli1 st ägg ekologiskt2,5 dl rapsolja1 st lime rivetskal och saft1 st vitlöksklyfta0,5 tsk salt smaka avDekoration/topping thaibasilika röd chili. Kycklingen900 g kycklinglårfilé3 st vitlöksklyftor grovt hackade4 msk färsk ingefära grovt strimlad1 msk sambal oelek1 st lime pressad juice2 msk fisksås smaka av2 tsk sesamoljaWokad savoykål1 st savoykålshuvud2 tsk sesamolja2 msk rapsolja0,5 tsk salt smaka av1 msk rostade sesamfrönLimeaioli1 st ägg ekologiskt2,5 dl rapsolja1 st lime rivetskal och saft1 st vitlöksklyfta0,5 tsk salt smaka avDekoration/topping thaibasilika röd chili. 1 st savoykålshuvud. 1 st savoykålshuvud