Woka kålen och blomkålen på hög värme i rapsolja några minuter tills den mjuknat. Lyft ur pannan och woka kycklingen på hög värme ett par minuter tills den fått färg
1/2 spetskålshuvud (200 g) eller savoykål. Hetta upp en wok eller stor gryta, woka kycklingen 3 minuter, lägg åt sidan. 4 champinjoner 1/2 spetskålshuvud (200 g) eller savoykål
Funderade lite och kom fram till att, det var länge sedan jag wokat någonting. Gjorde lite extra sås till woken, jag blandade lite cream fraiche och sambal oleke
Under tiden strimlar du savoykålen och hackar vitlök, ingefära och chili till wokningen. Jag hade köpt en savoykål och tänkte pröva att använda den i soppor
Vegansk pastasås med savoykål. Jag älskar att bara hälla ner den skuren i grova bitar i en wok. Många med trädgård har ett överflöd av squash för tillfället
Vi tog det vi hade hemma, bl a mina egna frilandsodlade vita miniauberginer som jag är superstolt över, men listan över vad som fungerar är lång, t ex alla sorters lök, vårlök och purjo, många sorters svamp (kanske inte alltför smakrik, bara), morot, palsternacka, paprika, vitkål, savoykål, broccoli, blomkål, vattenkastanjer, bambuskott, minimajs, rädisor, rättika, kålrabbi, aubergine, zucchini, asiatiska bladgrönsaker typ pak choi
¼ savoykål. ris og wokede grønnsaker. Stek kjøtt og grønnsaker i panne eller wok (ikke stek grønnsakene for lenge, de smaker best hvis de fremdeles er litt sprø)