Det blir ett bra tillbehör till rosmarinkryddad kyckling och fläsk – eller rökt kött. Här får den milda savoykålen sällskap av wokad morot, rosmarin och bacon
Förbered alla grönsaker och som sagt använd det du själv tycker om, i min version hade jag kokt mandelpotatis, råstekta morötter, råa rädisor, kokt savoykål, kokt kall majrova, gräslök
Jag har gjort nån variant tidigare med savoykål, men det var första gången jag gjorde kåldolmar. Imorgon blir det busenkel mat, fläskpannkaka, perfekt vardagsmat
Savoykål (eller wontonplattor). Mixa eller mal kyckling eller fläskfilé och tillsätt salt och peppar. Lägg lite färs på ett blad savoykål och vik ihop till ett litet knyte
Tillsätt fläsktärningarna och smaka av. Tillsätt den sköljda och fint skurna savoykålen. SavoykålSavoykål, sköljd och skuren 400 gGul lök, hackad 50 gVitlök, hackad 1 klyftaSmör 30 gGrönsaksbuljong 1-2 dlRökt fläsk, i små tärningar, knaperstekt 30 gBryn löken och vitlöken i smör
Servera steken och såsen med någon sorts potatisrätt, till exempel rostade potatisar, och äppelmos och lättkokt savoykål (dela kålen i klyftor, skär bort den hårda, vita mittbiten och koka några minuter, låt rinna av och servera med smörklickar, salt och svartpeppar)
Skär vitkålen, savoykålen och spenaten i ytterst fina strimlor. Leif Mannerström om fläskkotletter. Nu måste jag säga några allvarsord om fläskkotlett, en ofta sorgligt försummad råvara i Sverige
Tillsätt tomater utan spad, savoykål, bönor med spad och avrunnen matvete. 150 gr rökt sidfläsk, strimlat. 150 gr savoykål, i bitar. Fräs rödlök, vitlök, selleri och morötter tillsammans med fläsket i 5 minuter. 150 gr rökt sidfläsk, strimlat. 1 burk cocktailtomater á 400 gr 150 gr savoykål, i bitar
Tunt strimlad savoykål förvällde jag därför med vitt vin och blandade därefter i den ljuva surkålen. Grova tärningar av rökt sidfläsk från Åsele och två matskedar crème fraiche satte pricken över i och gjorde det lagom krämigt
Skär bort svålen från fläsket och ta bort skinnet från kycklingen. Lägg i fläsket och kycklingen med bröstet nedåt, och häll på vatten så att kycklingen täcks
majrova, kålrabbi, savoykål, grönkål och fänkål. Fläsk. Fläskkarré. Fläsk. • 72 procent säger att de helst grillar fläskkött. 72 procent säger att de helst grillar fläskkött. 68-70 grader Fläskkarré