1 st savoykål , eller spetskålshuvud. Skär ut stocken på kålhuvudet. Förväll kålhuvudet i lättsaltat vatten 10–15 minuter (den längre tiden för vitkål)
Putsa bort eventuellt vissna blad på savoykålen och skär ut bladen. Skeda upp den krämiga savoykålen och lägg svartkålkrispet över fisken tillsammans med några kålskott och kålblommor om så finns, ringla smörvinägretten runt om
En variant som jag ofta använder i pasta är svamp, hackad lök och strimlad savoykål (fräs i olja och krydda med t ex timjan och hackad chili och salt efter behag)
Var dags mat - Halstrad lax med gräddkokt Savoykål. Halstrad lax med gräddkokt savoykål, 4 port 600 gr lax Savoykål 2 dl grädde 1 msk smör Salt och peppar Strimla och tvätta kålen
Skär savoykålen i bitar och förväll i saltat vatten några minuter. Låt dem rinna av i ett durkslag. Blanda kål, risgryngröt, färs, ägg, salt och peppar i en bunke