Schnitzel panering recept

Kyckling schnitzel

Kyckling schnitzel

Jag låter paneringen avgöra när de är klara. Vår middag blev kycklingschnitzel med potatiskroketter och bearnaisesås
Schnitzel av julskinka - släng inte maten

Schnitzel av julskinka - släng inte maten

paneringen fått fin färg. Man kan göra matlådor av överbliven julmat och frys in, och laga andra maträtter av julmaten, t ex schnitzel gjord på julskinka, eller varför inte göra en härligt gul saffranspannkaka på risgrynsgröten som blev över, recept på det hittar du HÄR
En schnitzel från Wien.

En schnitzel från Wien.

När man kockar till en schnitzel gör man först en så kallad dubbelpanering, inte något avancerat alls faktiskt precis som resten av tillagningen
Schnitzel med klyftpotatis

Schnitzel med klyftpotatis

Vänd dom tunna skivorna först i mjöl, sedan i ägg och slutligen i ströbröd för att få paneringen. Så mycket godare att göra egen schnitzel
Schnitzel med grönt blomkålsmos

Schnitzel med grönt blomkålsmos

De blir otroligt saftiga och krispiga i skinnet när man steker dem i ugnen, då utan panering. Allt från finaste Wienerschnitzel av kalv till enklare varianter på färsk skinka

Schnitzel med blomkålspuré och tomatsmör

Lägg på en tallrik och låt paneringen torka fast en stund. Lägg in i en plastpåse och banka till en tunn schnitzel med en köttbank eller en kastrull

Snabb schnitzel och agent Carter

Vänd schnitzlarna i paneringen och stek i rapsolja till dess att de är genomstekta. God schnitzel framför teven
Släng inte maten - Schnitzel av julskinka

Släng inte maten - Schnitzel av julskinka

paneringen fått fin färg. man kan laga andra maträtter av julmaten, t ex julskinka med senapssås och karamelliserad brysselkål och schnitzel gjord på
Wienerschnitzel

Wienerschnitzel

Lägg schnitzlarna åt sidan så att paneringen får torka lite. Dubbelpanering. 1. Banka ut köttet lite. Blanda samman mjölet med salt och peppar på en tallrik
Fyllda skinkschnitzlar med ost och skinka

Fyllda skinkschnitzlar med ost och skinka

Panering. 4 skinkschnitzlar ca 150 g styck Salt Peppar 2 msk fransk senap, ljus Smör och olja, till stekning Fyllning 4 skivor rökt skinka 8 ost skivor t ex lagrad grevé eller Prästost Créme Bonjour Gräslök 100 g Panering 1 dl vetemjöl 2 uppvispade ägg 1 dl ströbröd 2 tsk persilja
Piccata Milanese

Piccata Milanese

Panering. Passa noga så att inte paneringen bränns. 2 skiva kalvschnitzel. Torka av köttet och bulta ut det med knuten hand
Schweizerschnitzel – Gordon Bleu

Schweizerschnitzel – Gordon Bleu

Vispa upp ägget till paneringen, ta lite av ägget och pensla runt kanterna på schnitzlarna och tryck till med fingrarna
Ost- och skinkschnitzel

Ost- och skinkschnitzel

Till paneringen. 4 skinkschnitzelskivor. 4 skinkschnitzelskivor. Gjorde schnitzlar i måndags. Det blev mycket gott
Wienerschnitzel

Wienerschnitzel

Är värmen för het bränns paneringen innan köttet är genomstekt. Platta ut kalvschnitzlarna mellan 2 smörpapper, så att de blir ca 5 mm tjocka