Det bygger på grovt dinkelmjöl och havremjöl. Gärna scones om ni frågar mig. Eftersom jag gärna äter scones varje helg försöker jag variera med mer nyttiga scones
Jag fick en förfrågan på Instagram för ett tag sedan om jag inte kunde göra en copycat på Starbucks pumpascones men jag måste erkänna att jag aldrig testat dem själv
Scones går ju såklart ännu fortare, men jag tycker bättre om "riktigt bröd". Med det som grund (jag hade jag inget dinkel fullkornsmjöl hemma utan ersatte det med grahamsmjöl och fint rågmjöl) bjöds det på 12 goda, nybakade frallor vid 8-snåret
På helgerna lyxar jag gärna till det med ljusa frallor, limpa och allra helst klassiska scones. 2 dl dinkel fullkorn. 2 dl dinkelsikt. 2 dl dinkel fullkorn. 2 dl dinkelsikt
Att baka scones på rismjöl är en riktig höjdare. Till en början kan det vara lite trixigt att baka med glutenfria mjöl, speciellt om du är van att använda dig av vetemjöl, råg, dinkel etcetera
Botten blir lite åt scones hållet men det går ju att ta fyllningen i vilken botten man vill. Här kommer min paj för kvällen, jag gilla pajbotten jättemycket men F rynka lite på näsan, han kanske kände doften av dinkel vem vet
1½ dl siktat dinkelmjöl (går byta ut mot vanlig vetemjöl). 1 dl fullkornsdinkel. 1½ dl siktat dinkelmjöl (går byta ut mot vanlig vetemjöl). 1 dl fullkornsdinkel
I morse fanns det inget roligt bröd i skåpet så det fick bli några klassiska scones till frukost. 2 runda kakor8 dl vetemjöl special4 tsk bakpulver1/2 tsk salt1 tsk socker4 dl filmjölk1/2 dl oljaSätt ugnen på 250 graderBlanda de torra ingrediensernaRör ner filmjölk och oljaRör tills du fått en deg, den ska vara ganska kladdigDela degen i två delar och platta ut dem till runda kakor på plåt med bakplåtspapper (blöt händerna med lte vatten så går det lättare)Dela varje kaka som ett kryss så den blir fyra delarNagga med gaffelGrädda mitt i ugnen 10-15 min (tills de fått fin färg)Jag använder vetemjöl special för sconesen blir lite fluffigare på nåt sättIbland byter jag ut delar av vetemjölet mot rågsikt, rågmjöl, dinkel eller vad man har hemma
Fick bli Berte Qvarns dinkelscones istället. Hur gott är det inte med scones, ost & marmelad. Smakade väldigt gott & dinkel är lite nyttigare en vete, så varför inte
Testade att göra scones med havregryn och det blev jättegott. Havrescones med kummin4 runda kakor (16 bitar)4 dl havregryn4 dl vetemjöl special med fullkorn (eller vanligt vetemjöl eller siktat dinkel)1 tsk salt4 tsk bakpulver2 tsk hel kummin½ dl olja3½ dl fil, yoghurt eller mjölkBlanda först de torra ingredienserna