Scones dinkel recept

Scones på dinkel

Scones på dinkel

Om man vill kan man variera sina scones genom att kryddsätta dem med anis eller fänkål. 1½ dl siktat dinkelmjöl. 1 dl fullkornsdinkel
Nyttiga scones

Nyttiga scones

Det bygger på grovt dinkelmjöl och havremjöl. Gärna scones om ni frågar mig. Eftersom jag gärna äter scones varje helg försöker jag variera med mer nyttiga scones
Nyttigare scones

Nyttigare scones

gärna dinkel. Forma fyra sconeskakor av klassiskt snitt. Sätt ugnen på 250 grader. ´. Blanda mjöl, bakpulver och salt
Scones till frukost.

Scones till frukost.

I går försökte vi oss på ett recept på scones bakade med dinkelmjöl till frukost, men resultatet bidde inte riktigt lyckat
Snabba frukostfrallor

Snabba frukostfrallor

Scones går ju såklart ännu fortare, men jag tycker bättre om "riktigt bröd". Med det som grund (jag hade jag inget dinkel fullkornsmjöl hemma utan ersatte det med grahamsmjöl och fint rågmjöl) bjöds det på 12 goda, nybakade frallor vid 8-snåret
Recept på nyttigt bröd

Recept på nyttigt bröd

På helgerna lyxar jag gärna till det med ljusa frallor, limpa och allra helst klassiska scones. 2 dl dinkel fullkorn. 2 dl dinkelsikt. 2 dl dinkel fullkorn. 2 dl dinkelsikt
Baka glutenfritt

Baka glutenfritt

Att baka scones på rismjöl är en riktig höjdare. Till en början kan det vara lite trixigt att baka med glutenfria mjöl, speciellt om du är van att använda dig av vetemjöl, råg, dinkel etcetera
Köttfärspaj

Köttfärspaj

Botten blir lite åt scones hållet men det går ju att ta fyllningen i vilken botten man vill. Här kommer min paj för kvällen, jag gilla pajbotten jättemycket men F rynka lite på näsan, han kanske kände doften av dinkel vem vet
Dinkel scones

Dinkel scones

1½ dl siktat dinkelmjöl (går byta ut mot vanlig vetemjöl). 1 dl fullkornsdinkel. 1½ dl siktat dinkelmjöl (går byta ut mot vanlig vetemjöl). 1 dl fullkornsdinkel
Dinkel scones

Dinkel scones

8 dl dinkelmjöl. 8 dl dinkelmjöl.  . Du behöver. 4 dl standardmjölk. 2 dl valnötskärnor alternativt 1 g saffran
Scones

Scones

I morse fanns det inget roligt bröd i skåpet så det fick bli några klassiska scones till frukost. 2 runda kakor8 dl vetemjöl special4 tsk bakpulver1/2 tsk salt1 tsk socker4 dl filmjölk1/2 dl oljaSätt ugnen på 250 graderBlanda de torra ingrediensernaRör ner filmjölk och oljaRör tills du fått en deg, den ska vara ganska kladdigDela degen i två delar och platta ut dem till runda kakor på plåt med bakplåtspapper (blöt händerna med lte vatten så går det lättare)Dela varje kaka som ett kryss så den blir fyra delarNagga med gaffelGrädda mitt i ugnen 10-15 min (tills de fått fin färg)Jag använder vetemjöl special för sconesen blir lite fluffigare på nåt sättIbland byter jag ut delar av vetemjölet mot rågsikt, rågmjöl, dinkel eller vad man har hemma
Dinkelscones

Dinkelscones

Fick bli Berte Qvarns dinkelscones istället. Hur gott är det inte med scones, ost & marmelad. Smakade väldigt gott & dinkel är lite nyttigare en vete, så varför inte
Havrescones med kummin

Havrescones med kummin

Testade att göra scones med havregryn och det blev jättegott. Havrescones med kummin4 runda kakor (16 bitar)4 dl havregryn4 dl vetemjöl special med fullkorn (eller vanligt vetemjöl eller siktat dinkel)1 tsk salt4 tsk bakpulver2 tsk hel kummin½ dl olja3½ dl fil, yoghurt eller mjölkBlanda först de torra ingredienserna
Päron- och valnötsscones

Päron- och valnötsscones

Imorse provade jag en annan variant på scones och det blev jättegott. Blanda 2 dl mjöl (idag hade jag dinkel),. 2 dl mjöl (idag hade jag dinkel),

Fiberrika scones

Sätt in dom i ungnen ca 20 min 6 dl fullkornsmjöl dinkel ( eller 3 dl vetemjöl och 3 grahams). Sätt ungen på 225 grader