Pojkvännen bestämde sig för att ställa sig och baka scones imorse. Scones ska ju vara enkelt och gå fort, därför blandar du helt enkelt bara ihop alla ingredienserna och gör dem till två bullar
Det gjorde jag med de här sconesen. I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Inte heller några flådiga bakverk blev det, utan jag fick nöja mig med te och glutenfriascones. Så vi fick avnjuta ett glas Pommery Brut Royal NV till våra scones och snittar
Jag och mamma gjorde scones i helgen men då hade jag både havregryn och filmjölk i. Havregryn är det inte alla som tål och därför bytte jag ut det till boveteflingor och ersatte filmjölken med iMat till dagens scones
Scones är ju inte helt fel, enkelt gott och lättbakat bröd utan jäst. Helt glutenfria med mandelmjöl som man absolut kan byta ut till annat glutenfritt mjöl
Glutenfriascones. Och sconesen (scones i plural. Jag ville hålla mig traditionell och något som vi vanligtvis åt när vi bodde i London var scones med lemon curd, så så fick det bli
Glutenfriascones med chiafrön. Fick en kommentar på instagram om efterfrågan på mina glutenfriascones, som numera är standar på frukostbordet under helgerna
Så därför kommer här ett både enkel, smakfullt och hälsosamt recept på scones bakade på teffmjöl. I mina scones blandade jag teff med majs- och rismjöl