Blanda med kesellan. Min söndagsbild idag blir på nybakade scones. Platta ut degen på en pappersklädd plåt med fuktad hand till en sconesliknande platta
Idag har vi lagat morotsscones och kan sätta oss till en god frukost innan den ljusnar. men desto gladare när varma scones serverades med färskost och marmelad
tillsätt sedan kesellan och få smeten mjuk och fin. Dessa underbara sconesen gjorde jag häromdagen. scones ca 6 st. 250 gram kesella lätt. 250 gram kesella lätt
Om man inte har bröd på lager så passar ju scones verkligen bra. Alla i vår familj gillar inte russin så jag la några på toppen av hälften av sconesen men det går fint att röra i smeten med
Gott alternativ till scones. 250 gram kesella 10 % (en burk) , 1% går bra också. Sätt ugnen på minst 250 grader (jag brukar börja på 275 eller 300 grader)
Häll i kesella och yoghurt, rör ihop till en smet. När Anna var här passade jag på att baka scones. 10-12 stycken2 ½ dl dinkelmjöl2 dl vetemjöl1 dl havregryn1 msk bakpulver½ tsk salt50 g kallt smör1 burk (250 g) kesella1 dl naturell lättyoghurt2 dl grovt hackade pecannötter (Själv valde jag valnötter)
Det är som med kladdekakan och scones. Jag har aldrig fattat grejen med att ha kesella i bullarna. Alla jag känner säger att det blir saftigt och underbart och att alla måååste ha kesella i bullarna, annars blir det torrt