Blanda vatten, citronskal och citronsaft i en skål. Blanda mjöl, bakpulver, socker, zest och salt. Värm upp mjölken med margarin och vitvinvinäger och rör ner i degen tills allt är upplöst
Tillsätt ägg, grädde och olja och rör runt tills det blir en deg. Smält chokladen och smöret till glasyren i ett vattenbad, och ringla sedan glasyren över de helt avsvalnade sconesen
Ok, vet att detta inte är scones direkt men önskar trots detta att så många som möjligt vågar prova. Blanda salt, maizenablandningen och degspadet i en matberedare med degknivar, tillsätt sedan mjöl och kör matberedaren i två minuter på medelhastighet
Börja med sconesdegens torra ingredienser. Ev mer vätska om du använder filmjölk el yoghurt. Sconesdeg. 185 g tonfisk i olja. 185 g tonfisk i vatten. 6 3/4 dl vetemjöl (ev mixat med grövre mjöl). 3/4 tsk salt. 3 dl mjölk el filmjölk
Som en slags sconesdeg man lägger i muffinsformar. Fräs i lite olja i en kastrull. Tillsätt vatten, buljong, fint tärnad potatis, saffran, röda linser och tomatpuré och låt koka tills grönsakerna och linserna är mjuka