Utgå från grundreceptet på sconesen. Blev bättre resultat och smakar ännu mer som "vanliga scones". Ha i ca 1 dl smör (jag tog bregott) i smeten och 1/2 dl extra grädde. ca 1 dl smör
Blanda i smöret tills det blir lite klumpigt. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Ska bjuda på lite bra rätter framöver men nu till en lite mer onyttig klassiker som jag slog till på att laga i morse (fast klockan redan var halv tolv på förmiddagen så kallar vi det morgon) scones
Det gjorde jag med de här sconesen. I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Man går upp en halvtimme tidigare och svänger ihop lite scones, tar fram en bricka och dukar fram smör, marmelad och varmt te och sedan tar man med sig allt och kryper ner i sängen igen
När de svalnat något dela och servera genast med smör, ost och någon form av marmelad. Finfördela matfettat med fingertopparna eller en bordskniv i mjölblandningen till en grynig massa
nyp ihop allt utom mjölk. 4 st scones. 50 g smör. 4 dl mjöl. 2 dl mjöl ( valfri mjölsort, blanda gärnà). tillsätt mjölken sist o klicka ut 4 bröd o platta till med lite mjöl o skär ett X i varje. 50 g smör. 4 dl mjöl. 2 dl mjöl ( valfri mjölsort, blanda gärn )