Förra helgen snodde vi ihop scones på morgonen och det är något visst när de kommer ut, rykande heta, ur ugnen och när man sen bryter upp dem och den här fantastiska smördoften slår emot en
Finfördela smöret i mjölblandningen. Rör ner ägg och mjölk och blanda snabbt ihop till en jämn smet. Scones är räddningen när du vill ha nybakat bröd snabbt
Blanda i smöret tills det blir lite klumpigt. Blanda i mjölken och knåda till degen. Ska bjuda på lite bra rätter framöver men nu till en lite mer onyttig klassiker som jag slog till på att laga i morse (fast klockan redan var halv tolv på förmiddagen så kallar vi det morgon) scones
Man går upp en halvtimme tidigare och svänger ihop lite scones, tar fram en bricka och dukar fram smör, marmelad och varmt te och sedan tar man med sig allt och kryper ner i sängen igen
Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg