Eftersom vi inte tycker om vanlig pajdeg (typ mördeg), så använder jag en pajdeg som påminner lite om sconesdeg istället (jag tror att receptet kommer från en av Tina Nordströms kokböcker)
Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop så att detblir en kladdig och lätt sconesdeg. Chili Cheese Muffinscones12 st5 dl vetemjöl3 tsk bakpulver1-1½ tsk salt Jag brukar ta 1 tsk salt & en nypa flingsalt125 g kylskåpskallt smör2 dl riven västerbottenost eller cheddar2-3 msk finhackad feferoni2½-3 dl mjölkSätt ugnen på 225 grader
Häll ut sconesdegen på ett mjölat bakbord. Om du vill göra frukosten lite speciellt, kanske till helgen eller så, ja då ska du prova och göra denna Pizzascones
Pizzadegen var en pytteliten överbliven deg som jag bara kavlade ut och tryckte ut rundlar av men det funkar precis lika bra med smördeg, pajdeg, sconesdeg…
Pizzafyllningen däremot blev en fullträff och jag gissar att den passar oavsett vilken pizzagrund man väljer - surdeg, smördeg, sconesdeg, jästdeg, etc
Jag har bakat en sconesdeg på mjöl, smör, bakpulver och mjölk. Jag älskar att syrenerna blommar. Jag har lovat mig själv att minst plantera en syrenbuske i min framtida trädgård
Dagens restpizza En sconesdeg Tomatsås(vitlök, kryddor, tomatpuré, krossade tomater kokas ihop en stund) Tomater Pesto Mozarella Ruccola Lufttorkad skinka Gör en sconesdeg
Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop så att detblir en kladdig och lätt sconesdeg. Chili Cheese Muffinscones12 st5 dl vetemjöl3 tsk bakpulver1-1½ tsk salt Jag brukar ta 1 tsk salt & en nypa flingsalt125 g kylskåpskallt smör2 dl riven västerbottenost eller cheddar2-3 msk finhackad feferoni2½-3 dl mjölkSätt ugnen på 225 grader