Sej citron recept

Ugnsbakad sej med dillsås och citrongurktopping

Ugnsbakad sej med dillsås och citrongurktopping

Ugnsbakad sej med gurktopping. Ugnsbakad sej med gurktopping. Ugnsbakad sej i dillsås med citrongurktopping (4 portioner). 600 gram sejfilé. Skal av 1 citron. 1 msk citronsaft. Lägg i en skål och rör ner citronskal, 1 krm salt och halva dillen. Ugnsbakad sej i dillsås med citrongurktopping (4 portioner). 600 gram sejfilé. 1 gurka Skal av 1 citron 1 msk citronsaft
Tomater, citron och kyckling.

Tomater, citron och kyckling.

Oavsett vilket så är detta en sån där smidig maträtt där man öser ner det mesta av middagen i en och samma form, puttar i den i ugnen och sysselsätter sej sedan med annat under tiden
Dillstekt sej med rökigt mos

Dillstekt sej med rökigt mos

Ingredienser 300 g mjölig potatis ¾ dl lätt-crème fraiche 50 g varmrökt fisk i bitar, t ex lax 1 strimlad salladslök 1 tsk pressad citron salt och peppar 2 bitar sejfilé à 150 g 1 knippa hackad färsk dill ½ msk smör/olja Servera med. 200 g tinad, värmd bladspenat och citronklyftor
Nigellas citron och vitlökskyckling

Nigellas citron och vitlökskyckling

I söndags skrev vi om ett av våra gamla favoritrecept, torskgryta med tomater, citron och dill, och det tänkte vi faktiskt göra även idag
Sej med salsa verde och pancetta

Sej med salsa verde och pancetta

4 sejfiléer (á 150 g) 3 msk kapris (kaprisbär) 400 g vaxbönor 100 g smör extra virgin olivolja 150 g pancetta, tärnad 2 msk persilja, hackad 2 msk basilika, hackad 2 msk gräslök, hackad flingsalt. 1Salsa verde0,5 kruka gräslök 0,5 kruka persilja 1 klyfta vitlök 1 citron, juicen 5 sardeller 1 msk vitvinsvinäger 2 msk ströbröd 4 msk extra virgin olivolja salt peppar
Sej med sötpotatis

Sej med sötpotatis

Jag har prövat att mixa solroskärnor halvgrovt och blanda med citronsaft. Rör ut sesampasta och citron
Stekt sej med romsås och dillgurka

Stekt sej med romsås och dillgurka

600 g sejfilé, utan skinn 2 dl rågmjöl 50 g smör 2 msk olivolja 1 citron 2 msk stenbitsrom 3 dl crème fraîche 0,5 dl gräslök, finskuren 1 tsk dijonsenap 1 knippe dill 1 ask krasse 1 gurka salt peppar
Gravlaxlindad sej på bädd av spetskål

Gravlaxlindad sej på bädd av spetskål

Gravlaxlindad sej på bädd av spetskålSpetskål, strimladPurjolök, finskivadSkal och saft av citronSejfilé eller annan vit fiskGravad laxSalt och peppar Blanchera spetskålen genom att hälla kokande vatten på den
Sej med äggsås

Sej med äggsås

Ta upp sejen och servera den med äggsåsen, kokt potatis, ärtor och gärna en klyfta citron. Skär sejen i fyra portionsbitar om de ej är portionerade redan
Sej det med sej

Sej det med sej

Stekta panerade sejfiléerServera med klassiskt potatismos och en citronklyfta. Blanda kräftstjärtar, gurka, riven vitlök, dill, citronsaft, yoghurt och krydda med salt och peppar
Laxinlindad sej med citronsås

Laxinlindad sej med citronsås

Tog sej istället för torsk och gjorde egen citronsås i stället för Keldas färdiga citronsås. Skär sejen i bitar så det blir fyra "högar"
Snabbrimmad sej med gremolata

Snabbrimmad sej med gremolata

Blanda persilja, citronskal och -saft och hackad vitlök. 300 g sejfilé. 1 msk rivet citronskal. 1 tsk pressad citron
Citroner och annat nyttigt!

Citroner och annat nyttigt!

För blir den lika kall, som sommaren är varm, ja då gäller det att ha nåt värmande på sej (typ tio kilo fett i mitt fall