Ugnsbakad sej med gurktopping. Ugnsbakad sej med gurktopping. Ugnsbakad sej i dillsås med citrongurktopping (4 portioner). 600 gram sejfilé. Skal av 1 citron. 1 msk citronsaft. Lägg i en skål och rör ner citronskal, 1 krm salt och halva dillen. Ugnsbakad sej i dillsås med citrongurktopping (4 portioner). 600 gram sejfilé. 1 gurka Skal av 1 citron 1 msk citronsaft
Oavsett vilket så är detta en sån där smidig maträtt där man öser ner det mesta av middagen i en och samma form, puttar i den i ugnen och sysselsätter sej sedan med annat under tiden
Ingredienser 300 g mjölig potatis ¾ dl lätt-crème fraiche 50 g varmrökt fisk i bitar, t ex lax 1 strimlad salladslök 1 tsk pressad citron salt och peppar 2 bitar sejfilé à 150 g 1 knippa hackad färsk dill ½ msk smör/olja Servera med. 200 g tinad, värmd bladspenat och citronklyftor
Gravlaxlindad sej på bädd av spetskålSpetskål, strimladPurjolök, finskivadSkal och saft av citronSejfilé eller annan vit fiskGravad laxSalt och peppar Blanchera spetskålen genom att hälla kokande vatten på den
Helbakad sejrygg600 g hel sejryggsfilé, gärna med skinnet kvar olivolja salt peppar. Krämig savoykål1 savoykål 2 dl vispgrädde 2 dl crème fraîche 1 citron, finrivet skal salt peppar
Ta upp sejen och servera den med äggsåsen, kokt potatis, ärtor och gärna en klyfta citron. Skär sejen i fyra portionsbitar om de ej är portionerade redan
Stekta panerade sejfiléerServera med klassiskt potatismos och en citronklyfta. Blanda kräftstjärtar, gurka, riven vitlök, dill, citronsaft, yoghurt och krydda med salt och peppar